Čovek izađe na ulicu i mahne taksiju. Istog momenta taksi se zaustavlja pored njega, otvaraju se vrata, a taksista kaže:Savršen tajming! Isto kao Petar.
Putnik: Ko?
Taksista: Petar Kovačević ... To je čovek koji je uvek sve radio u pravo vreme. Baš kao što sam ja naišao upravo kada ste vi digli ruku, tako se Petru sve u životu dešavalo u savršeno vreme.
Putnik: -Niko nije savršen.
Taksista: To ne važi za Petra Kovačevića. Bio je izvanredan atletski građen tip. Mogao je osvojiti Grand Slam u tenisu. Mogao je igrati golf sa profesionalcima. Pevao je kao slavuj, plesao je kao zvezda sa Broadway-a, a da ste ga čuli kako svira klavir! Bio je neverovatan momak.
Putnik: Izgleda da je stvarno bio izvanredan čovek.
Taksista: Aa, nije to ništa, ima još! Pamtio je kao kompjuter. Pamtio je svačiji rođendan. Znao je sve o vinima, koje jelo naručiti i kojom viljuškom ga jesti. Mogao je da popravi sve. Ne kao ja. Ja zamenim osigurač, a pola ulice ostane bez struje. Ali Petar Kovačević je sve radio kako treba.
Putnik: Pa stvarno je bio neverovatan!
Taksista: Uvek je znao najbrži put kroz saobraćajnu gužvu. Ne kao ja, ja se uvek zaglavim, ali Petar nikad nije pogrešio i uvek je znao kako postupati sa ženama. Nikada im nije protivrečio, čak i kad nisu bile u pravu... uvek je bio savršeno obučen, a cipele su mu uvek bile savršeno izglancane. Bio je savršen čovek! Niko se ne može uporediti sa Petrom Kovačevićem.
Putnik: Interesantan lik. Kako ste ga upoznali?
Taksista: Ja ga nikada nisam sreo. Umro je, a ja sam se oženio njegovom prokletom udovicom....
Bookmarks sajtovi