Evo slika, ovo je jedan deo koji sam imao na hardu. A sto se tice najinteresantnijeg svi su interesantni barem meni ali izdvojio bih ovu repliku1941 cim budem imao vremena slikacu celu kolekciju.
Evo slika, ovo je jedan deo koji sam imao na hardu. A sto se tice najinteresantnijeg svi su interesantni barem meni ali izdvojio bih ovu repliku1941 cim budem imao vremena slikacu celu kolekciju.
Sonebg-Ono sa kasnim paljenjem je bila šala-Očigledno neuspešna
Poznata mi je situacija sa tvrdoćom kremenja i posledicama upotrebe pogrešnog,zato sam vas i informisao o ADEKVATNOJ zameni.
ALFA kremenje koristim više od 15 godina bez ikakvih(loših)posledica po upaljač-e!
Mogu da se nađu po nekim trafikama i na pijaci.
Upaljači su ti super.Meni se najviše dopada upravo ta replika upaljača iz 1941.
Čekamo ostatak kolekcije.
Replika 1941 mi se svidela i jedina je kupljena u radnji. Ali nisam je nikada nosio jer ima los zvuk. To je inace tako kod '41. Cim budem nasao vremena napravicu slike ostalih ove sam imao.
Ajmo jos jedan zanimljiv model.
Izvinavam sa sto ga nisam ocistio pre slikanja
Rec je o krajnje neprakticnom ali isto toliko i zanimljivom nacinu aktivacije!!!
Iz upaljaca se odvije i izvuce(nazovimo)stapic koji na vrhu ima mali,valjda,metalni deo oko koga je obmotan fitilj.
Onda se taj stapic kresne o jednu stranicu upaljaca,bukvalno kao sibica.
Izmedju vrha stapica i stranice upaljaca,povlacenjem,se stvaraju varnice koje pale fitilj na stapicu i on pocinje goreti/kao sibica
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Hehe... koja fora od upaljača.
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Svaka cast, nemam pojma sta je ali cudno izgleda
Ko je proizvodio to, mislim taj "upaljac"?
"I'm very proud of my gold pocket watch. My grandfather, on his deathbed, sold me this watch." - Woody Allen.
Proizvođač je IMCO-Austrija,Beč. Inače, drugi najstariji proizvođač upaljača na svetu osnovan 1907-me godine.(Prvi je Ronson-USA).
Mnogi dele mišljenje je da nisu ništa lošiji(lično mislim da su bolji) od Zippo upaljača.
Ako pogledaš ovu temu videćeš još par modela ove firme koje posedujem.
Poslednja ispravka: d1d (25.7.2011. u 10:03) Razlog: Obrisan citat
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Bookmarks sajtovi