Ma čekajte, ljudi, ako ste imali ZX Spectrum ili Commodore 64/128, morali ste da imate Renegade ili Target Renegade. Ova druga je mnogo bolje ispala na spekiju, koji je imao 48 kB, zbog čega su komodoraši čupali kosu. Uspeo sam da nađem ovo isto na internetu i mogu da je odigram na svom kompu, ali dodir spekijevih gumica nije isto što i tastatura PC-ja.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Uzgred, jel neko čitao Svet kompjutera, Moj mikro i Računare? Ja sam najčešće čitao SK, koji i danas postoji, ali to više nije to. Obožavao sam njihove prikaze igrica, pokeove (eh, kada bi se danas to radilo...), humorističke tekstove (rubrika Cvet kompjutera), prikaze novih računara, kao i novosti iz domaće industrije (valjanje od smeha). Bilo je tu raznih pokušaja da se napravi računaljka koja se može šteknuti u TV, kao npr. Lola 8, Oric Nova 64, Ei Pecom i još koječega. Da bi ironija bila veća, te igračke niko nije kupovao, osim državnih firmi i škola. Igrice su se kupovale na kasetama, i to u kompletu, pa smo lako dokazivali da nismo čuli za copyright. A tek ono krčanje iz kasetofona dok se igrica učitava...
Imao sam Commodore 64 i naravno da sam je igrao kao i mnoge druge (bubble bobble i sl..)
Sadam sam odjednom počeo da se smejem setivši se na čestu situaciju u fliperanama:
Ti: igraš neku pucačinu, mrdaš džojstikom i lupaš po dugmićima kao potpuni ludak
Ciga: prilazi ti i pita "Jel mogu ja da ti pucam", hahaha, priceless
ja SK poceo da citam s kraja 90ih....I danas kupujem iz navike
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Joj, a sećam se da je među roditeljima vladao mit da se televizor kvari ako se na njega priključi kompjuter
Moj otac je to isto čuo od nekog lika koji je održavao neku tehniku u preduzeću. Kada ga je pitao kako se TV ne pokvari od Dinastije ili crtanog filma (valjda onog u 19.15 ili onog dužeg koji je išao nedeljom), nije imao odgovor. Zato i nisam bio kompjuterski depriviran
ja sam isto od komodorasa, i najvise sam se lozio na blue max-a.
citao sam auto-magazin, zov (najvise zbog rublike pitajte bojovica), politikin zabavnik,
a ponekad smo se castili start-om, zoom reporterom itd ...
za strane casopise smo isli u britansku biblioteku, i sada me sramota, u americki
kulturni centar (pa bilo drugacije vreme, sta cu..)
@ anbeast
ja sam 70-to, na kraju osamdesetih sam vec imao fals novinarsku legitimaciju,
i to bas da bi sa njom gledao filmove na fest-u. zamisli, ta fora je prolazila
godinama.
da, prvi put sam sam otisao u kozaru, mislim da je bila projekcija od 11,
odgledao scarface, i popodne uredno isao u skolu.
od tog fenomenalnog otkrica (da film bolje odgledas sam) socijalno-bioskopski zivot
mi se potpuno promenio.
Ma pretpostavio sam, nego se zezamja sam 70-to, na kraju osamdesetih sam vec imao fals novinarsku legitimaciju,
i to bas da bi sa njom gledao filmove na fest-u. zamisli, ta fora je prolazila
godinama.
Desavalo mi se da pljesnem kasetu sa igricom (naravno greskom u audio liniju i ''odvrnem'')A tek ono krčanje iz kasetofona dok se igrica učitava...
Jel moguce da je to bio opsti fenomen?!?! Meni se to desavalo u ZajecaruCiga: prilazi ti i pita "Jel mogu ja da ti pucam", hahaha, priceless
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
pa krace je krcalo ako ste za ucitavanje imali turbo-tape, ako se iko toga seca...
Bookmarks sajtovi