vladan p kaže:
da li bih se vratio u 80-e?
šta ti pada na pamet?
Zašto bih opet želeo da imam između 13 i 23 godine?
Da opet živim u zemlji gde sam se pojavljivao u sarajevu,dubrovniku ili rijeci sa pričom da sam iz beograda i da nemam gde da spavam.i uvek bi se javilo par nepoznatih vršnjaka i vodilo me njihovoj kući.ni njihovim roditeljima nije bilo ništa čudno da se nepoznati ,dugokosi momamak pojavi u njihovoj kući u 23h.spremali bi mi i večeru i doručak.kako porodica seferović muhameda,tako i porodice paloc zoltana ili ante jurića...i mnoge druge.
Zašto bih želeo da na sred knez mihajlove ili kalemegdana (ako mog društva trenutno nema) priđem bilo kom društvu koje ima gitaru i počnem da se družim?
Zašto bih opet želeo da budem sa devojkama kojima nije bitno da li imam ili nemam pare već im je važno koje pesnike volim i koliko lepo umem da pričam dok smo zajedno?
Zar da živim u zemlji u kojoj je dovoljno 15 dana raditi preko omladinske zadruge i time obezbediti 45 dana na moru,u kampu.i da ,opet,doživljavam da nas do tada nepoznati ljudi u tom kampu pozivaju na klopu,a kada se njihova ''smena'' na odmoru završi i krenu kući-nama ostave sve zatečene namirnice (da se deco ne trošite).
Zar da opet doživljavam da mi,dok stopiram od splita do dubrovnika,staje sredovečni par u pretrpanom fići,i da gospođa prelazi na zadnje sedšte i sedi na vrhu torbi,da bih ja ,sa rancem,imao komoditet na prednjem sedištu?
Pa ne bih,valjda opet,trpeo sve one razmažene hrvatice,uobražene slovenke,vesele makedonke,zapanjene bosanke i uvek pomalo tajnovite vojvođanke.zar ponovo tražiti zajednički jezik(mislim-bukvalno) sa svim onim nemicama,ruskinjama,holanđankama...
Ne bih da mi ponovo vrhunske droge budu ''car lazar'' i ''carica milica''.
Zar da muzika ponovo ima ideju a tekstovi smisao?
šta,treba možda,ponovo da gledam osmehe po ulicama?
Ma,daj...
Bookmarks sajtovi