Jovane, svaka cast.
A sa tvojim stavom se sasvim slazem - i da nema nista lose u ETA mehanizmima ali i da je s druge strane jako tesko bilo kome iz Swatch grupe da se podici "in-house" mehanizmima
Jovane, svaka cast.
A sa tvojim stavom se sasvim slazem - i da nema nista lose u ETA mehanizmima ali i da je s druge strane jako tesko bilo kome iz Swatch grupe da se podici "in-house" mehanizmima
No time to lose
Kada me već vučeš za jezik,da rečem još nešto!
Eta i Nivarox FAR pripadaju Swatch-u,Omega takođe(i još gomila drugih firmi i brendova:Swiss made watch – Brand and companies – The Swatch Group - Swatch Group).
Kada prave novi mehanizam normalno je da svi učestvuju u projektu.
Za bilo koji Swatch brend se može reći da mu je Eta kućni mehanizam(naravno, ukoliko ga koriste).
Nekada davno N.Hayek je od predstavnika japanskog brenda u USA dobio ponudu od 400 miliona franaka da proda Omegu. Odgovor je bio:"Only after I'm dead!"
Pozdrav svim clanovima foruma! Mogu samo reci da sam mnooogoo toga video,procitao pa i naucio na ofom forumu , sto naravno nisam znao do sada, a mislio sam da znam dosta toga, sve dok nisam postao clan ovog divnog foruma..Stvarno mi je mnogo drago sto sam ovde i sto ucim i komuniciram sa ovim divnim ljudima ovde. Sve pohvale , svaka cast za ceo ovaj projekat!!
E sada, hteo bih da vam postavim neka pitanja u vezi mehanizama, kvarcnim mehanizmima, pa ko ima neka svoja misljenja, iskustva i saznanja nek pise... Jel mi mozete odgovoriti koji od ova 4 mehanizma je po vama najkvalitetniji,dugovecniji???
Seiko 7T62 , 7T92
Ronda 5040.D
ETA 251.262
ETA, pa Ronda, pa Seiko.
Dugovječnost- isti poredak.
Pouzdanost- isti poredak, s tim što se ovo mora malo uslovno shvatiti jer niko ne garantuje da se Eta neće pokvariti prije Ronde ili Seika.
Tu se čovjek,kao i u bilo čemu drugom, mora i na sreću osloniti.
Hadzi kako bi ti poredjao mehanike po istim kriterijumima?
I ja bi ih poredjao tim redosledom, te mehanizme. Jedino sto bih dodao je da sat ne cini samo mehanizam, tako da ako nema sve ostalo kako bi trebalo, dzaba dobar mehanizam.
Bezbi, znam da pitanje nije upuceno meni, ali kako mislis da se mehanika poredja po tim kriterijumima, koji konkretno mehanizmi?
Poslednja ispravka: RUS (15.12.2013. u 23:40)
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Hvala HADZI, Koji bi ti najradije izabrao, a da pritom zanemarimo ostale delove jednog sata, sada samo o mehanizmu??
da , da, RUS, naravno i to ide u konacnu ocenu i stvar je ukusa. Interesovalo me samo o kvalitetu ovih mehanizama... ostalo je na meni u zavisnosti sta mi se bude svidelo i sta budem nasao.
RUS, s obzirom na satove u koje se ugradjuje ova ETA i recimo ova RONDA , mislim recimo na jednu CERTINU DS Podium Big Size - Chronograph | Certina i recimo Jedan CANDINO sa Rondom 5040D Men's Candino Swiss Chronograph Watch (C4429/5) - WATCH SHOP.com� , gledajuci odnos cena/kvalitet ova dva sata, koji bi licno odabrao???? HADZI, isto pitanje i za tebe????
eh da,,, posto su ova dva sata koja mi se svidjaju veeooma slicnog izgleda, skoro pa isti, ne znam sta vi bi rekli ali ja sam ovako na netu gledao i gledao i meni su oni veoma slicni, donekle skoro isti, opet se svodi na taj kvalitet mehanizama ali opet ne zanemarujuci i cenu izmedju ova dva modela, za sta biste se odlucili i sa kojim obrazlozenjem??? HVALA !!
Poslednja ispravka: vladas (16.12.2013. u 0:04) Razlog: Uzastopne poruke
Rus moram povuci pitanje hvala sto si mi napomenuo da nesto nije u redu. Prebacio sam se nesto, zanimalo me mesto Sellite medju ova dva proizvodjaca po gore navedenim kriterijumima(ETE I Seika).
Poslednja ispravka: bezbi (16.12.2013. u 0:06)
Bokanegra,
Certina bi bila moj izbor,a Candino bih morao vidjeti u živo(na slikama odlično izgleda).
Bookmarks sajtovi