Sviđa mi se Citizen. Po meni to nije ono što se najčešće podrazumeva pod "homage" , što ne smatram lošim. Malo podseća na Panerai isto ( ako ne i više ) koliko i Panerai podseća na stari Rolex Oyster oblik kućišta ( jedino što je Panerai toliko forsirao taj dizajn da se sada više vezuje za njega nego Rolex ). To je verovatno jedan od najboljih primera kako je neko usvojio i prisvojio tuđi dizajn . Kada bi se stvari malo banalizovale moglo bi se reći da je Panerai "homage" Rolex-a.
Inače što se tiče "homage" satova , neki mi se sviđaju a neki ne. Zavisi od modela do modela, bitno mi je i šta je ispod haube, završna obrada... Naravno uvek cenim autentičnost, tradiciju ali razumem manje proizvođače koji nemaju niti novca , niti vremena da je grade pa svoje modele inspirišu, više ili manje uspešno , tuđim dizajnom. Jedan od "homage" satova koji je meni interesantan je http://www.steinhartwatches.de/en/OC...tary-,477.html jedino što bih ja voleo da postoji diskretan prikaz datuma , bez obzira što orginal to nije imao.
Bookmarks sajtovi