Pišem ovo u nadi da će mi neko pomoći da rešim problem sa mobilnim telefonom koji sam nedavno kupio. Marka telefona, naziv trgovine i servis nisu bitni, a osim toga, neću ih imenovati da forum ne bi imao problema, premda nijedan od spomenutih nema veze sa satovima niti sa firmama u kojima rade forumaši. Imena ću navesti ukoliko zatreba, ali ću prethodno tražiti dozvolu od vlasnika sajta.
Elem, kupio sam telefon koji me je (ne)verno služio cele dve nedelje. Otišao sam u prodavnicu kako bih uložio reklamaciju. Na telefonu je pokvaren zvučnik u slušalici, pa sam zato i odneo telefon. Prodavci su uzeli telefon i otpremili ga u servis 4. decembra, kako bi servis potvrdio kvar i otklonio ga. Iako sam u međuvremenu zvao sa molbom da mi kažu u čemu je problem, sve se završilo njihovim obećanjima da će mi javiti. U međuvremenu sam zvao servis, koji je prvo tvrdio da se pomenuti kvar može rešiti za dva dana, zatim da ne mogu da mi daju informacije iako sam vlasnik (navodno, takav zakon, premda postoje i drugi zakoni koji kažu da svojom imovinom mogu da raspolažem kako hoću, al' dobro sad).
Konačno, posle deset dana saznajem da je potvrđen kvar, ali da gospoda nemaju deo na lageru i da moraju da ga poruče, što znači da ću se debelo načekati. Zamolio sam prodavce da povuku telefon iz servisa, kako bih ga odneo u neki normalan, makar i o svom trošku, ali opet nastaje problem. Telefon će iz servisa, koji je čak 2,5 km od radnje, putovati do utorka. Pretpostavljam da im dostavu radi Puž express ili Kornjača trans.
Mogu da sačekam i do utorka, ali šta dalje? Pitao sam da li mogu da uzmem novac nazad, na šta su odgovorili da ne mogu. S druge strane, čuo sam od drugih da je ovo sasvim moguća solucija koja stoji u zakonu. Ako ne žele da poslušaju slovo zakona, ima li svrhe ići preko tržišne inspekcije? Da li postoji još neko rešenje, osim povraćaja novca ili eventualne zamene za novi primerak telefona, što bih najradije izbegao?
Bookmarks sajtovi