Danas sam opet zvao i pitao da li visočanstva u servisu mogu da daju bar okvirni rok. Ukoliko rok bude dugačak, tražiću zamenu za novi telefon, na šta imam pravo. Spomenuo sam rođaka advokata, koji inače ne postoji. Začudo, počeli su da cvrkuću kao ptičice i da me uveravaju da će mi u ponedeljak sve javiti, a još su i pitali kada smeju da zovu.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
....to ti kažem. Ja bi vrlo rado odigrao ulogu tog tvog brace, koji je inače kao legionar stekao prijatelje sa "gornjeg balkona" , koji u principu te "šupak-radnje" zatvaraju za 24h , bez najave i neke velike buke.
Victorinox - real steel with mechanical soul
Samo tako, isteraj to do kraja.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Samo da napravim jednu paralelu sa kupovinom polovnih satova. Imao sam jednom reklamaciju na polovan sat i pozvao prodavca da reklamiram. Odmah je ponudio sve moguće opcije - da vrati novac, plati servis ili zamena za neki drugi sat. Sve je rešeno za 15 minuta, koliko mi treba kolima do njega, a kada sam stigao, još me čekala i kafa i jedan nekorišćeni kaiš na poklon.
Toliko o poslovnoj etici.
Ako počnu da zatežu, imam jedno rezervno mesto na internetu koje je sasvim dobro posećeno, a tamo ću staviti pun naziv firme sa PIB brojem.
Nešo, pusti RTS2, govore o tvom problemu
U kratkim crtama, ne pise nam se dobro
Nadam se da ce vecerasnja emisija biti postavljena ovde, pa procenite sami.
Potrošački savetnik - naslovna -
Šta kaže ministarstvo
Primereni rok za opravku ili zamenu je pravni standard, nije propisan i nemoguce ga je adekvatno propisati jer zavisi od vrste robe, nedostataka i okolnosti (nije isto popraviti tezak kvar na automobilu i majicu)
Primereni rok predstavlja strucno i pitanje poslovne politike i ceni se u zavisnosti od situacije (primereni rok za istu stvar nije uvek isti, npr popravka klima uredjaja zimi i leti)
Imajuci u vidu period pre stupanja vazeceg Zakona na snagu, prethodna praksa i uobicajeno vreme, s namerom je izbegnuto propisivanje maksimalnog roka. Prevashodni razlog tome jeste to sto bi propisivanje roka moglo dovesti do zloupotrebe od strane nesavesnih trgovaca, tj do toga da se koristi maksimalni rok i za najsitnije popravke... (smesno)
Ukoliko popravka traje predugo, potrosac uz pomoc udruzenja za zastitu potrosaca moze da pokusa da izdejstvuje pozitivno resenje-ubrzanje procesa ili raskid ugovora.
Prodavac moze u skladu sa svojim interesima da menja taj tkz primereni rok.
Krajnju rec o primerenosti odredjenog roka dajeSud, odnosno vestak odgovarajuce struke...
nek nam je Bog upomoc, drugim recima, jer izlazak tog vestaka kosta 10000
Bookmarks sajtovi