Sta da radim?
Sacuvaj Veloster i GT-R, zaboravi tog BMW-a
Uvazi Veloster i GT-R, dodaj €10k i kupi taj Z4
Imam ogromnu dilemu..
Prosli cetvrtak sam kupio Hyundai Veloster a i imao sam vec stariji Nissan GT-R.
Jutros me zove BMW-dealer (prijatelj moj) i kaze da mi ima "offer you can't refuse".
Eh, ja danas otisao da vidim sta je hteo da dodjem vidjeti. Kad stoji ova ljepotica..
Radi se o limitiranoj ediciji (Mille Miglia, samo 99 komada pravljeno za celi svet) BMW Z4 sDrive23i
iz marta 2012e godine i samo presao 2.300km. Normalno 204KS, ali su BMW-majstori iz Minhena
jos malo nesta cackali pa sad ima 258KS. Bukvalno unikat. Prodaje se za €60k, uvaziti ce mi
Veloster (€25k) i GT-R (€15k) i ostane da doplatim €10k. Sad nisu toliko pare u pitanju ali stvarno
neznam sta da radim.. Popust je prijateljski i stvarno dobar i Z4 dobivam sa 2 godine full garancije
(kao svaki novi BMW).
Mislim, Veloster nije los. Malo sportivan izgled a prilicno praktican zbog velikog gepeka
i dodatna vrata sa jedne strane (ima 1 vrata kao kupe sa jedne strane a 2 sa druge) i
ekonomican a GT-R je bestija iz pakla koja jede sve oko sebe ako je naljutis (618KS,
0-100 u 3.6 sec). Jedino sto je GT-R potesko voziti u normalnom saobracaju i nije bas
najnoviji a Veloster nije nesta ekslusivno (cak i ako nema ih puno na ulicama) i pitanje
je koliko ce vrediti Hyundai Veloster za 2-3 godine.
Z4 je ekslusivan, zadnji model, prilicno brz ali i skupo odrzavati (mislim), vise trosi,
haman nema gepeka (mali prostor) i pravi dvosjed. Veliki plus je sto ce Z4 za dve-tri
godine jos uvek dosta para vrediti.
Sta bi vi uradili, bil' vi dali ova dva auta +€10k za ekskluzivno (ali prilicno neprakticno) auto ili..?
Bookmarks sajtovi