Ja sam 4 čelične 15-ice platio 60e na KP. Tubeles, nigde iskrivljene, malo izgrebane, ali "ispravne". A za Tigar me ne čudi, ipak je tu sada Mišelin većinski vlasnik. I Tigar sigura je dobra letnja guma, a nije ni skupa. 3 sezone gaze bez problema
Ja sam 4 čelične 15-ice platio 60e na KP. Tubeles, nigde iskrivljene, malo izgrebane, ali "ispravne". A za Tigar me ne čudi, ipak je tu sada Mišelin većinski vlasnik. I Tigar sigura je dobra letnja guma, a nije ni skupa. 3 sezone gaze bez problema
Stvarno im se dosta poboljsao kvalitet, od kad ih je miselin preuzeo.
Šta ja znam, nešto su tu Winteru nagrdili na nekim našim forumima i recenzijama, pogotovo kritikuju trajnost gume i ponašanje na kiši. Ja ne vozim mnogo zimi, tako da je dovoljno da su i solidne.
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Pazi, ja kao i ti, ne vozim previse zimi i uzevsi u obzir da je naj jeftinija zimska guma, stvarno su solidne.
To sam i ja čuo iz prve ruke, al sam pao pod uticaj "stručnjaka"....
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
ma odlicne gume! moj otac ih je vozio 4 godine i zimi i leti! sve su izdrzale!
Tigar Wintera je fantastična guma. Imam ih na svim točkovima već treću godinu i moja iskustva su krajnje pozitivna. Ja kola vozim 365 dana u godini i kada su najveći snegovi i kada većina komšija i ne pomišlja da pomera kola sa parkinga. Doduše leti imam Sigure na pogonskim točkovima a pozadi su Wintere stalno.
^^ Samo je još trebalo napisati i koji je auto u pitanju. Wintera (i winter1) je ispodprosečna guma, posebno ako se koristi na težim automobilima. Zimi, po snegu, je svakako bolja nego bilo koja letnja, ali je isto tako leti izuzetno loša, kao i sve zimske. Na testu ADAC-a koji je sproveden na temperaturi vazduha od 30c, zimske gume su produžavale trag kočenja i do 16 metara.
Dalje, sve zimske gume su lošije po kiši od letnjih, s tim što su neke tu manje, a neke više loše. Wintera spada u ove druge.
Generalno, što se guma tiče, niko sa jačim (>100ks/1.000kg) automobilom neće koristiti tigrove gume ni leti ni zimi, ako iole voli da koristi snagu kojom raspolaže.
@Rus_PA - Tigar je odavno u vlasništvu michelina, ali je činjenica da su tek u poslenjim godinama donekle podigli kvalitet proizvoda.
Moj dobar prijatelj je godinama koristio winteru na Opel Vektri 2.0dth i kasnije na Laguni 1.9d, bio je jako zadovoljan. MIslim da je i on primetio da ne briljiraju na asfaltu punom vode. (mada to je verovatno isto za sve zimske gume sa "zimskijim" profilom) Sada na Pežou 407 tera neke Nokian....(videćemo kako će se pokazati)
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
ja teram nokian vec 5 godina..odlicne su!protektor je na polovinu za sneg a polovinu za led..isprobao u ekstremnim zimskim uslovima...
Bookmarks sajtovi