Ehhh... Ja sam izgleda mator od svoje 18te od kad sam jedan Subaru Leon (ili beše Legacy?!) parkirao u orah :-) Sada samo žudim za nekim GT kupeom koji lagano, bez napora i frke jede kilometre :-)
Ehhh... Ja sam izgleda mator od svoje 18te od kad sam jedan Subaru Leon (ili beše Legacy?!) parkirao u orah :-) Sada samo žudim za nekim GT kupeom koji lagano, bez napora i frke jede kilometre :-)
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Baš mislim suprotno, domaćica će lako da izvuče maksimum iz turbo motora, a iz atmosferca mnogo teže. Za, pričamo o potentnijim sportskijim atmo motorima, ne ok 1.4 sa 70ks, nego o nekom 2.0 sa 200ks na primer, atmo je potrebno mnogo više umeća da bi on pružio ono što može. I ne slažem se za turbo rupe i iznenadno povećanje momenta, to je bilo karakteristično za turbake od pre dvadesetak godina, recimo Lančin 1.8 Turbo od 180-190ks, on otima volan iz ruku kada dostigne nekih 3000 obrtaja. Danas toga nema, čak ni kod modela od blizu 300ks. Vozio sam Golf 6 R, 270ks, to može da vozi šesnaestogodišnja devojčica, bez ikakvog umeća.
Modetni TB motori su linearni od jako niskih obrtaja, već od 1400 rpm isporučuju maksimalni obrtni momenat i to zadržavaju do neki i 4500 obrtaja. Nema tu surge-a.
Nema voznje bez zadnjeg pogona
Moram da se malo uključim u temu.Nisam mator kao kolega Veberz ja sam berba 65.Dugo vozim i imao sam sreće da vozim automobile od 25ks poularne fiće,pa do panamere turbo sa 550ks.Trenutno vozim atmosferca šestaka sa 250ks.Volim brzinu kao i satove.Sa uživanjem sam čitao vaše postove jer mi je tema oko automobila uvijek draga.Neću da se raspravljam sa mlađima uživajte i tjerajte automobile po svom guštu,samo pametno.Mogu vam još jednu stvar reći iz prve ruke,da se nadovežem na kolegu Veberza,jednom davno u Austriji u jednom društvu u kome ja bilo i svjetskih reli vozača kada su vidjeli šta rade momci iz tadašnje nacionalne klase ostali su zapanjeni.Ma ne znam uhvatiće me jugonostalgija ...hajd zdravo
Poslednja ispravka: MMario (12.1.2015. u 19:20)
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Na starim vhs kasetama kada su ljudi vidjeli da u jednu krivinu,koja je više nego oštra ulaze bez smanjivanja brzine sedam,osam limenih kanti zvanih fića nisu mogli da vjeruju.Džaba njihove reklame,sponzori,jedan automobil o kome se brine čitava armija...Kod nas si tada bio sam svoj majstor uglavnom.Kad su vidjeli taj entuzijazam i nadasve srce ostali su bez teksta.Ne treba govoriti kako sam ja tada bio sretan,ponosan i pun nekog prkosa.Mladost ludost.A ja napolju parkirao 124 250d.Možeš mislit...Pozz
Ja se zavalio i nakokao kokice... Nastavite... :-)
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
I ja često tako uživam čitajući,valjda će se i mlađi članovi uključiti u ovu temu.Sramota da ja i kolega Veberz,stre kajle branimo vozačke boje.
Bookmarks sajtovi