Dosta brzi, tkz, princ je bio tada najstartniji auto 1100ccm. Bio je dosta uzi i prilicno nestabilan....
Dosta brzi, tkz, princ je bio tada najstartniji auto 1100ccm. Bio je dosta uzi i prilicno nestabilan....
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Bio je i Princ NSU 1200 (Mi ga imali)
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Da, imali su i jacu verziju 1200 C, ista kubikaza ali 4 ks vise....
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Manji je izbacivao vatru iz auspuha kada si ga naterao do kraja.
Viđe đedova! As ste se raspisali,mašala!
Za znanje i smjelost ste u pravu - znam to po svom ćaći('53.god.proizvodnje),profi vozač koji je vozačku položio nekad '71. u kasarni Kraljevo. Obišao svu Yugu sa Tamićem i veli da su znali vrištati oni pozadi(ljudi,odrasli-ne žene)!
Par puta sam bio s njim kada je bilo gusto s vremenom pa je morao brzo voziti- uživanje,čisto. Osjećaj za udaljenost,brzinu drugog vozila...savršeno. Izvlači dušu iz auta,a ja se držim sa obije ruke ne zbog straha,nego da ostanem u sjedištu!
Puno sam od njega naučio i mogu prilično brzo voziti(po dionicama koje znam) ali još uvijek ne kao on. Nemam taj osjećaj,fali iskustva i više se bojim od njega.
Tehnika: atmo ili turbo?
Ja sam uzeo atmo jer mi važnija veća pouzdanost nego veća snaga.
Većina vožnje je po gradu,puno hladnih startova i kratkih relacija i pošto je to zlo za vozilo,izbor je pao na najjednostavnije moguće,tj. benzinski atmo. Dizel je ok ali današnji dizelaši su svi sa dpf/fap filterom,a i gorivo očas smrzne po lijepu minusu(ko 1.1.15. u Doboju -20 C).
Za snagu:kad baš zagusti, ja svog sidaša šibnem iz 6-te u 3-ću i ožeži na 5000 obrtaja. Dovoljno snage za bilo šta.
Prednja ili zadnja vuča: uvijek prednja, ako unutra nije motor od 300-400KS pa da trga prednji pogon.
Svaka čast Mečki i Bemvejcu ali sam vidio dovoljno vrtuljaka sa njima po ledu(i danas sam gledao jednu Omegu i 124-ku koja nije mogla krenut') da bih mogao reći da je zadnji bolji od prednjeg pogona.
Trpati 50-100kg cementa u auto od npr. 50k€- nema smisla. Jedina sreća je što danas svi imaju esp pa elektronika vadi iz čupavih situacija.
Slažem se i da prednji nije savršen i da hoće kod nepažnje povući "preko nosa" ali ko iole prilagodi brzinu uslovima-nema problema. Ovo sve važi uz dobre gume.
Eto,čitav esej. Der sad,starci,nastavite.
Nista lepse nego kad isljucis ESP pa ga zavrtis po snegu na raskrsnici. (bez prisustva plavaca)
Ja sam tako učio vožnju po ledu.
Jedino,nisam imao šta isključit.
To je sada a tada sam se poceo momciti sa Citroenovom Dianom.
Po ovom ledu isključujem esp, manje mi proklizava, jesam li to utripovao ili je sytvarmo tako (pogon 4x4)
Hm stari Citro..... Šta sam puta dušu povratio kraj i u ćaćinom Ami 8 ! Brrr....ljuljao ko čamac,majku mu!
Kako misliš više proklizuje!? Kopaš u mjestu ili ? A i šta će tebi esp kraj 4x4 😁 ?
Bookmarks sajtovi