onda je to novi stroj!!
onda je to novi stroj!!
1990 godiste "novi" tip,pali na kljuc.Imam i originalna sedista i volan,tako da je u originalnom stanju sve.Sedista koja su sad na njoj su takodje radjena (bez bilo kakvih prepravki) za 126p,marka Inter Groclin.Inace su se u Poljskoj proizvodile do 2000g.
O taunuse, sada si me podsetio na moje lepše dane. Hvala ti!
Imao sam čak dve pegle u svojoj dugoj karijeri. Jednom sam čak uspeo i ono ... da uradim u pegli, ovako dugačak
A drugom sam prevezao neverovatno mnogo materijala. Izbacio sam bio suvozačko sedičte i pakovao do krova
Zoltane oduvek si bio vagabundo
kakav je slatkiš ova peglica, vidim sada da ima svega dva cilindra i da ima vazdušno hlađenje, samo mi nisu jasne dve stvari
-je l se pregrevaju ti vazdušni motori
-što spominjete da se pali na ključ, valjda se podraazumeva, nije valjda da se palila drugačije
Samo pri kraju veka je peglica imala anlaser kakav ti znas. Starije izvedbe su imale izmedju sedista dve polugice. S jednom dizanjem podesavas saug a drugu kada dizes onda preko jedne sajle podignes anlaser na zamajac i ujedno das elektricni kontakt anlaseru. Strava Jednostavno a cini.
Vidis li sta si sve propustio? Da se kladim da nisi ni na kurblu nikada palio
I ne secam se da se pregrevala. Maksimalna brzina ako se dobro secam 105km/c nakon zaleta
ajoj a setio sam se sad i fića je imao polugicu kod ručne kočnicce, to je sigurno bio saug
inače velika je stvar što je izbačen saug, sad imate automatski saug i sve sam obavi, nema kao ranije, povučem ga i posle pola sata shvatim da ga nisam vratio hahaha, potrošim 20 litara goriva
ma kakva crna kurbla, znam da se tomos apn kurblao....ovo mi je inače omiljena tema na forumu
E hebiga fića me nekeko zaobišla pa to nisam znao.
da, dobra tema, narocito kada se zaluta u istoriju.
A lazem hebiga, imao sam Zastavu 850 kombi. Isti fića sa saugom upravo medju sedištima. Godine bato ... godine ... zaboravlja se.
E,da ...
Sve je tako.
Što se kurble tiče poslednji auto sa istom ,koga se ja sećam je Lada specijal.
Kurbla je tu bila ,pre svega, zbog sibirskih zima sa misijom da se kurblanjem malo pokrenu klipovi pre startovanja.
Peglici motor nije bio sklon pregrejavanju (za razliku od motora u Princu).
Zanimljivo da je mogla da ide i kada je jedan klip van funkcije (tako sam od Bubanj Potoka došao do centra Beograda)
Pitanje za mlađe generacije - Gde se Fići uključivalo grejanje kabine.
Poslednja ispravka: VLADAN P (22.1.2016. u 22:05)
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Klapna se vraćala u zatvoreni položaj.Nalazi se ispod zadnjeg sedišta,ako se dobro sećam.Tako greje Fića.
Bookmarks sajtovi