Ne pamtim ona vremena kada ih nije bilo u prodaji kod nas. Negde početkom osamdesetih Beko je počeo sa prodajom Lee Cooper farmerki evo jedne popularne reklame iz tog perioda.
https://www.youtube.com/watch?v=w3_Lc-xMZTM
U to vreme uveliko se odlazilo u Trst u nabavku leviski, Carrere i Super Rifle farmerki.
Sredinom osamdesetih počela je i proizvodnja leviski u Jugoslaviji, radio ih je Varteks Varaždin, i bile su zaista kvalitetne u trajne.
Prvi maj Pirot proizvodio je Pirossi farmerke, ali one nisu bile tako cool, i obično su se nosile na Startas ili Simod patike, dok su se leviske i one sa Ponta Rosse obično nosile na starke.
Osim pomenutih, tokom osamdesetih bile su veoma popularne u Pop 84 i Casucci.
Zatim je sve otišlo u Honduras, krenule su devedesete i dizelke.
Mi smo u BG kupovali 501 u Totemu i jos par radnji, zaboravio sam imena, ali za većinu njih govorilo se da prodaju Pazarke po ceni od 120 maraka.
U svakom slučaju najviše se kupovalo na buvljaku, Depou, kažu ljudi da su Pazarci pravili jako dobre kopije.
Od naših novijih farmerki dobro se pokazao i Legend.
Poslednjih godina pokušavao sam da kupim neke od pomenutih kultnih modela iz perioda adolescencije, ali sam ustanovio da to više kao što je nekada bilo, nijedan kroj nije mi bio dobar.
Onda sam otkrio sam da postoje i normalne dizelke.
Farmerke koje ne moram ni da probam u radnji , samo tražim svoju veličinu. Mana ime je što nisu tako izdržljive kao leviske i dizelke.
Kakva su vaša iskustva?
Da li uparujete sat sa farmerkama?
Bookmarks sajtovi