Danas sam u liftu osetio da je komšija koji se vozio pre mene koristio dva poznata francuska parfema namenjena ovdašnjem tržištu - Oznoyage i D' Bazdue. Izvesni penzos u autobusu upotrebio je L' Bellie Luque, što je još bolje od ona dva prethodna.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Poslednja ispravka: max pain (27.11.2014. u 11:30)
Trenutno samo Cool Water, ali pored njega imam jos Blue Jeans Versace, Del Mar Baldessarini Hugo Boss i Salvador Dali Black Sun, od proslih koje sam koristio jedino mi se svideo Fahrenheit Dior 32. Tako da sledeci ce ili opet Davidoff, Dior ili Tom Ford, a mozda i D&G the one gentleman.
I meni se svidja Cool Water...
Nego znate li vi kako se "prave" originalni parfemi koji se kod nas prodaju ? Originalni miris se stvarno kupuje na veliko od proizvodjaca i to nije nikakav problem. Ako slucajno odete u posetu nekoj cuvenoj fabrici mozete na "cesmi" da sipate koji god hocete parfem u koliko god flasa od vode da imate kod sebe . Proizvodjacu u takvom stanju parfem ne znaci nista. Ali kada ga sipa u flasicu i zapakuje necete moci ni da mu pridjete. Cena mu drasticno raste .
Tako kupljen original ali ekstrakt (a ne razblazena varijanta) se opet kod nas mesa sa razlicitim alkoholima ili uljima, kupuju se flasice u koje se sipa i stampaju kutije i sve to pakuje da izgleda kao original. To se prodaje kao original u preko 90 % domacih parfimerija. Zbog razlicitog kvaliteta (i naravno cene) alkohola ili ulja sa kojima se mesa originalna aroma imamo tu razliku da "nasi" parfemi nisu bas isti kao oni kupljeni u inostranstvu. Naravno, mozete da naletite na parfem koji se po kvalitetu vrlo malo ili ni malo ne razlikuje od originala iz inostranstva, sve zavisi u cemu su ga smuckali .
Misliš na parfeme na meru? Od njih niko i ne očekuje originalni kvalitet. Koliko sam ja nešto načuo, većina parfema koji se kod nas prodaju jesu parfemi iz bescarinskih zona koji da kažem pacovskim tj. dobro uigranim kanalima dolaze na tržište i prodaju se ispod ruke.
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Ovih dana samo thierry mugler pure wood dobijen za rodjendan 31.12[ATTACH=CONFIG]
Poslednja ispravka: max pain (11.1.2015. u 11:54)
Bookmarks sajtovi