........za sad je na "izlasku" !
........za sad je na "izlasku" !
Tek sam sad video baki, casio je ekstra, nisam znao da ga imas, ne hvalis se
Jel na kraju ipak bilo pleksi staklo? Ako nije pleksi, kako si ga ispolirao kod kuće? To bi pola foruma volelo da zna.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Hvala BT. Reci mi još samo jesi li skidao staklo ili je ostalo na kućištu?
Nemoguce je ispolirati pravo staklo a da bude skroz prozirno i bez ogrebotina u kucnoj radinosti,znam iz iskustva pokusavao sam na sve nacine,ne moze ni svaki casovnicar to uraditi vec samo onaj koji ima narocitu masinu za te stvari...
Dok se pleksi moze lako polirati i ispadne kao nov uz pomoc najfinije smirglice i obicne paste za zube
Da, tek sada vidim da je staklo i dalje malo matirano, što se sasvim uklapa sa Nikolinom porukom. Ako već časovničari u Skoplju to ne rade, pitaj kod nekog optičara, možda će moći da ga ispolira.
Prsten nemoj da diraš, jer sat je autentičan takav kakav jeste, a mala oštećenja nekada mogu dati i šmek starine. Naravno, ako nešto radiš na satu, skini prsten tokom rada, pa ga posle vrati.
Bookmarks sajtovi