hmmm kvarcni su...nisu originali...
next year at this time I'll be a millionaire
Ja ionako nisam fan slikanja (ima po netu dovoljno slika ako vec nekoga mrzi da obilazi prodavnice satova) tako da opusteno.milan zmaj:61147 kaže:
Al taj sat je stvarno sjajan pa probaj da raspletes u svoju korist
A za 8500, lep mehanizam, keramika lepse deluje uzivo nego na slikama ali mislim da su pokvarili diver koncept otvaranjem zadnjeg dela. Vise mi se svidja morski konjic nego staklo na ronilackom satu
Ja vise volim kad vidim srce....jos ako je i deklasirano na to sto kazu onda super...
next year at this time I'll be a millionaire
Luminor, Marina... Zmaje, zbunjuješ nas.
Evo da se I ja javim I da Vam predstavim mog ljubimca.
Momentalno nosim TISSOT T.52.1.481.31.Sat je kupljen u “identico” 2008-me godine.Precnika je 33,8mm. bez krunice,visine 6mm,tezine 56 grama.Kuciste je od nerdjajućeg čelika,poklopac kućistatakođe,vodootporan je 30 m.Staklo je safirno sa antirefleks premazom.Krunica jepotpisana logom proizvođača.Mehanizam sata je kvarcni “E.T.A”. F.06,111 sa trirubina iz trendline linije njihovihmehanizama, I sa E.O.L.funkcijom(“end of life”).Tacnost sata je +-3 sekunde namesecnom nivou,kako leti tako I zimi. Sat je 2008-me godine plaćen 150 e.sasvim mogućim papirima.Narukvica-brezletna je vrlo lagana,udobna,”nebrije”.Urađena je od nerđajućeg čelika ,brušena I polirana u visokomsjaju.Segmenti brezletne su punog profila-nisu šuplji.Kopča je potpisana logomproizvođača.Kupio sam uz sat I još jednu rezervnu brezletnu misleći da nije baškvalitetna ali sam se prevario na moju sreću.Sama brezletna košta 13e.Inače izŠvajcarske sam čekao samo 5 dana da stigne-svaka im čast na poslovnosti(mislimna zastupnika “identico”).Evo već je prošlo 4 godine ,a nisam ni baterijumenjao. Sve u svemu za taj novac više nego dosta.Uskoro šaljem slike još 2 satakoja imam.Toliko za sad..
Izvinjavam se zbog lošeg kvaliteta slika,mesec dana samslikao I mučio se,ali nisam mogao da izvučem bolje.
„VEKERICA“ svissmade. Dedin sat „vekerica“ star je preko 50 godina to znam,a koliko je stvarnostar ne znam.Odneo sam ga na kompletan servis,gde mi je majstor rekao da mu jemehanizam „boli glava“.
Ispolirano mu je staklo,očišćen,podmazan,kupio sam mu novkožni kaiš i spreman je za upotrebu.Jedino su mu lugovi malo „otišli“,tačnijerupice u lugovima za stavljanje kaiša.Draga uspomena.
P.s.Izvinjavam sezbog loseg kvaliteta slika-nije moglo bolje.
P:S:slobodno šaljite komentare ma kakvi bili.
S’drugarskimpozdravom….
Poseban pozdrav SERBU,da nije bilo njega ne bi bilo nislika,Ćao svima.
Hvala Zoki na tekstu (koji je uzgred odlican) i slikama Drago mi je sto sam pomogao, i drago mi je sto si uspeo da postavis slike, ako treba jos neka pomoc tu sam
Zelim ti da u zdravlju i veselju nosis tvoje lepe satove
e zmaju, konacno si uslikao nesto da i mene iskreno pogodis.
bravo !
Bookmarks sajtovi