pogled iz "Galeba"
Printable View
pogled iz "Galeba"
Zma, Omega je :thumbup:
Danas Seiko SAAF...
Prilog 34942
.........................
Djordje, sat je bombona, :thumbup: narukvica mu je fenomenalno legla samo ne mogu da provalim od kog je materijala?
Nije baš da nosim, već u njega buljim već neko vreme, ali prinova zaslužuje da se prijavi:
Prilog 34955Prilog 34956
U pitanju je mali mehanički luč (SSSR) sa budilnikom koji radi na jednu bateriju od 1,5V veličine AA.
Sinđel5, ima li taj Seiko vojne oznake na poklopcu sata ili je to sat pravljen za civilno tržište a koji je između ostalog dodeljivan pilotima Južnoafričkog vojnog vazduhoplovstva kao zamena za Lemaniu SAAF 5012 ??
Većina tih Lemania je nažalost uništena kada su zamenjene Seiko kvarcnim štopericama sredinom 80-tih, mehanizam 7a28, 7a38. Tvoj Seiko ima mehanizam 7a38.
Skydrummer,koliko sam razumeo Juznoafricka Republika zbog apartheid-a i sankcija sredinom 80-ih godina nije mogla da naruci posebne satove koji bi se za njih pravili vec su se snasli tako sto su kupili civilnu verziju Seiko satova 7a38 ih naknadno gravirali i obelezavali. Verovatno nisu svi gravirani jer moj nema oznaku,kao sto je JNA na Breitling satovima imala gravuru a na Heuer ne,mada sam cuo da je izgravirano veoma mali broj satova i pored pitomaca da su dodeljeni najvisim oficirima mada ja nas gravirani Heuer nikad nisam video.
A sto se tice unistavanja satova u SAAF tu si u pravu a ja to ne mogu da razumem,kazu da su i veliku vecinu ovih Seiko satova unistili kad su nabavili nove,a bili su ponudjeni pilotima za neke smesne pare da ih otkupe ali malo njih je to i uradilo.