Danas Seiko 007:
Danas Seiko 007:
seiko je fenomenalan saka cas
Hvala, ja se nadam da ce biti i jedan sa potpisom SS, ako ne za Novu godinu, onda bar za "dan zaljubljenih u satove"
Ja vec 10 dana onaj,zao mi je sto ne mogu da ga kacim )))))
Ali sam na dobrom putu da stalno bude na ruci..
next year at this time I'll be a millionaire
danas sam na kratko stavio na ruku ovaj sat. sat nije moj.
zasto ga pominjem ?
u pitanju je seiko sa pocetka osamdesetih ciji se vlasnik profesionalno bavio
streljastvom i godinama nosio bas ovaj sat na desnoj ruci, sto znaci da je bas ovaj
seiko sa slike godinama (mozda i decenijama) svakodnevno trpeo potrese, i to po
vise stotina puta. ja sam mu samo zamenio bateriju, i to kod casovnicara,i seiko je
nastavio tamo gde je stao. radi kao i prvog dana. svaki dalji komentar je suvisan...
sledece sto cu da potrazim je japanski kanister za gorivo od 30 L ali da moze da mi
u dzep na kosulji.
dakle, narodni heroj seiko :
potpuno sam zaboravio :
uz narodnog heroja seika mi njegovi sugradjani smo svasta naucili. prvo smo naucili da su
braca japanci lazovi. uz seika, novog i sjajnog, prvom vlasniku je stiglo i pravilo za upotrebu
seika u kome je pisalo da ce isti da izumre za 5 (pet) godina. velika je sreca da su japanci
notorni lazovi, pa niti je izumro narodni heroj seiko, niti baterija posle tih 5 godina.
da je baterija otisla bogu na istinu logicno bi se zakljucilo da je u stvari sat zakovrnuo, pa bi
isti po lokalnim obicajima, a bez zamene baterije bio sahranjen u crnu kesu i polozen u aleji
kontejnera. umesto toga, srecni vlasnik je sacuvao neogaravljeno kandilo i tamjan, otkazao popa
i besan poceo da maltretira seika. maltretirao ga je duplo koliko su japanci obecali da ce moci,
i tada mu je konacno baterija zavrsila karijeru. prva baterija, japanska, original (lazljivi japanci,
pa duplo je trajala, sram da ih bude!).
sadisticki odnos vlasnika prema seiku doveo je do toga da seiko ignorise cesta pitanja vlasnika
da li mu nesto smeta (mada mi mislimo da se stideo svojih lazljivih japanaca, pa je zato cutao).
nije se bunio zbog potresa, vode, slane vode, sapuna, sampona, i ko zna cega jos. nije smeo da
pisne jer je znao koliko su lagali oni koji su ga stvorili. vlasnik, domacin covek, koji je sve potrebno
spremio za parastos, i obnavljao hranu i pice zbog ocekivane skore smrti svog seika je trpeo sve vecu
finasijsku i moralnu stetu. situaciju je posebno pogorsavalo sto je seiku sve vreme radilo i back light,
cine se cak i u mraku izrugivao svom postenom vlasniku.
vlasnik sada ceka da seiko udje u cetvrtu deceniju, i ako ni tada ne otkaze, sprema se da podnese tuzbu za odstetni
zahtev i nadoknadu stete proizvodjacu.
na sednici kucnog saveta seiko je po zavrsetku rata 1999. godine proglasen narodnim herojem.
u svoje ime mogu da kazem da sam iz situacije sa narodnim herojem seikom zakljucio da cu mozda jos samo
jednom da ukazem lazljivim japancima poverenje, i ako se i tada ispostavi da nisu prestali da lazu, to ce sigurno
da bude poslednji seiko koji cu ikada da kupim.
Bookmarks sajtovi