Re: Koji sat nosite danas? April 2016-April 2017.
Jlc Master Compressor Diving 1000http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...4c9219d73f.jpg
Rale kakav je Davosa...mozda si negde napisao a ja nisam video pa se unapred izvinjavam. Bas je lep sat...mozda ti i nisam cestitao,evo ovom prilikom !!!❤
Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Citat:
Zagor kaže:
Bas mi se dzasvi ovaj sat!
Ima tome ne znam ni ja koliko, kod jednog sajdzije kod kojeg sam radio ciscenje na jednom vintage satu, naletim na citav mali arsenal GUB-ovih vintage modela - koje je, po ne malim cijenama prodavao - prelijepog, elegantnog dizajna. I probam tako nekoliko komada, a oni lagani poput pera, jedva da ih covjek osjeti na ruci - bas onako kako bi trebalo da ide uz tu elegantnu liniju.
Kontam, u cemu je fora, jer sam od ranije znao GUB-ove kalibre 6x i 7x, kad on otvori, a unutra GUB-ovi mehanizmi daleko manjih dimenzija od samog kucista, i tako u nekoliko modela bas ovog tipa s centralnom sekundarom bez datuma, pa htjedoh da pitam je si li ga mozda otvarao, i da li je i u njemu jedan od tih manjih mehanizama?
Citat:
arch_m kaže:
Bas mi se dzasvi ovaj sat!
Ima tome ne znam ni ja koliko, kod jednog sajdzije kod kojeg sam radio ciscenje na jednom vintage satu, naletim na citav mali arsenal GUB-ovih vintage modela - koje je, po ne malim cijenama prodavao - prelijepog, elegantnog dizajna. I probam tako nekoliko komada, a oni lagani poput pera, jedva da ih covjek osjeti na ruci - bas onako kako bi trebalo da ide uz tu elegantnu liniju.
Kontam, u cemu je fora, jer sam od ranije znao GUB-ove kalibre 6x i 7x, kad on otvori, a unutra GUB-ovi mehanizmi daleko manjih dimenzija od samog kucista, i tako u nekoliko modela bas ovog tipa s centralnom sekundarom bez datuma, pa htjedoh da pitam je si li ga mozda otvarao, i da li je i u njemu jedan od tih manjih mehanizama?
Da bas taj jedan od manjih mehanizama.Svejedno sat mi se svidja jos je i burazova uspomena iz JNA a kupljen je u Sarajevu 1986g.
Aha, znaci jeste jedan od onih malih mehanizama.
Ma GUB su prelijepi satovi, i zao mi je sto tada nisam zakacio bas neki od tih koje sam probao, a taj interesantni mali mehanizam (to su sve inhouse verzije njihovih cuvenih 6x i 7x kalibara) i minimalna tezina samo su jos vise dodali na ljepoti i eleganciji, i tako mi to ostalo u sjecanju, pa sam zato pitao.
Odlican sat, a, vidim, i lijepa uspomena! :congrats:
Sad kad si pomenuo to, ako ti kad bude usput, da pitas burazera - naravno, ako se sjeca - gdje je u Sarajevu, onako, okvrno, kupio sat, jer i moja mama ima jedan Glashütte GUB, koji je takodje kupila u Sarajevu, drugom polovinom 80ih (pretpostaio sam po dizajnu da bi tvoj mogao biti iz 80ih, cak sam mislio kraj 80ih, znaci vjerovtno vec neka novija verzija malog 7x kalibra), pa me bas zanima da nije jedna te ista prodavnica koje je imala bas Glashütte satove.
1 Priloženi(h) fajl(ova)
..danas nesto sto se ne vidi svaki dan
Prilog 123793
cestitke MMario :congrats: , a Milane nisam pisao o satu nista juce je stigao bice pisanja mada na prvo pipanje i pogled je dosta kvalitetno odradjen