Ray Ban i Seiko Samurai.
Ray Ban i Seiko Samurai.
Kobra i Armani
Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk
Gde pacov prodje,tu mis nema sta da trazi(rumunska narodna poslovica)
Ovde pola foruma obnevidelo od previse gledanja raznih satova.
Ne treba goreti u zelji, s'vremenom sve ce doci...
Ne znam, da li će neko šta naučiti ali...
Satove uvek kupujem, kod domačih prodavača....znači u Sloveniji odnosno u Ljubljani. Bez obzira, da li su za neki % skuplji nego kupovina on line.. Mogu ga videti uživo, probati, servis i garancija ide bez problema a i uvek se može ugovoriti određen popust za svaki sat. Obično se radi o 10% do 15%.
Pošto Alipinist nije dostupan u Evropi, sat sam kupio kod mog proverenog prodavača Long Island Watches iz New Yorka, gde sam kupio nekoliko satova. Marc, vlasnik firme je dostupan, daje precizna pojašnjenja i što je najavažnije, radi se o zvaničnom retalieru.
Cena sata je bila 470 $ odnosno 395 €
Poštarina: 63 $ odnosno 53 €
Sat je stigao u Sloveniju dva dana nakon što je bio preuzet u Long Islnad Shopu
Na to je išlo 22 % pdv i nešto carine: 103 € + trošak postupka 20 € i istog dana odnosno 5 sati nakon dolaska u Sloveniju, kurir je je doneo sat
Total: 566 €
Sat se može poručiti i preko Amazona De. Onda nema carine ali je cena 765 € + 20 € poštarine. Skuplje a nisam siguran, da li je partner Amazona zvanični retailer, pošto to obično, oni nisu.
Inače sam kožnu originalnu narukvicu odmah zamenio sa metalnom, koja nije originalna Seiko i koju nije baš lako naći, da se poptuno prilegne satu. Malo je smešno, kako je Seiko onako krut i prosečan kaiš stavio na ovaj sat. Obično ne menjam narukvice, jer želim, da održim originalnost sata i na taj način ali ovde nije bilo izbora. Pa tako, ako dodam još tih 30 € za metalnu narukvicu, onda sve zajedno 600 €.
6r15; safirno staklo; odlična izrada, odličan sat....odlična kupovina.
Poslednja ispravka: Haifisch23 (9.12.2017. u 19:41)
Lekar mi je prepisao da jedem malo ali često. Ono malo mi polazi za rukom, ono često mnogo teže (Magnus&Bunker)
Ti si jos i dobar. Ja sam poceo sa +2.5.
Послато са 8050D уз помоћ Тапатока
Ne treba goreti u zelji, s'vremenom sve ce doci...
Malo skrenusmo u off, al prije par godina naletim na Longines okvir, i seljak ne kupim ga nego neki mainstreem
A okvir je imao zbilja dobru završnu obradu i fin logo.
Hvala Haifish na iscrpnom objašnjenju nabavke Alpiniste.
Bookmarks sajtovi