Stigao sa servisa u petak, poprilicno sam se iznenadio da je izdrzao do jutros (skoro 3 dana) bez navijanja
Imam 1 pitanje za ljude koji se malo vise razumeju u ruske satove -
Koliko sam gledao slike na netu ova verzija Sturmanskie hronografa obicno ima drugacije kazaljke
No na par mesta sam nasao i modele gde su kazaljke slicne kao na mojem primerku (razlika je samo u sekundari kod 3)
Evo linkova -
- Poljot International - Sturmanskie 3133 Chronograph - Men - 1980-1989 | Barnebys
- [Done] - Poljot Sturmanskie Air Force Chronograph 3133 Q3 1990-1992 (uhrforum.de)
- Poljot 3133 Shturmanskie Aviator Chronograph - YouTube
Interesuje je da li je mozda ovo bila neka serija gde su stavljali drugacije kazaljke ili je u pitanje franken ?
Mehanizam je ok, to mi je Kostic potvrdio tako da tu nema sumnje
.
Sent from my EVR-N29 using Tapatalk
(staro dobro) pratim ...
SSS
Sent from my Hisense Infinity H40 Rock using Tapatalk
Garmin Fenix 5x
Zorg, tvoj sat je civilna verzija Šturmana s početka devedesetih i treba ovako da izgleda (sat u sredini) ako je kućište hromirano, a mehanizam 3133.
Ono što ja znam je da ovaj cifer nije išao sa skazaljkama kao na satu koji je skroz desno, tj. koje ti imaš.
Međutim, satovi kao tvoj se sreću po forumima i mišljenja su različita, tako da je sasvim moguće da nisam u pravu.
S druge strane, izgleda kao da je lume na trougastom markeru unutrašnjeg rotirajućeg prstena i lume na minutnoj i satnoj skazaljki u nekom trenutku rađen. Isto tako, mala skazaljka kod broja 3 je kao što si i sam primetio pogrešna, ali ni ona kod broja 9 nije ta. Po tvojoj fotografiji je kratka, a ako pogledaš katalog treba da bude tek nešto duža i da kači svoje sekundne markere. Ne da je ispod njih.
Bookmarks sajtovi