I meni je sinoc oko 21:50 stigla ista poruka sa broja 065/590-49-13.... Poslao sam mu poruku da mi napise za koji oglas je zainteresovan, medjutim nista mi nije odgovorio....
I meni je sinoc oko 21:50 stigla ista poruka sa broja 065/590-49-13.... Poslao sam mu poruku da mi napise za koji oglas je zainteresovan, medjutim nista mi nije odgovorio....
Historia est magistra vitae!
Ljudi su kao satovi, neki žure, neki kasne, a ima i pokvarenih.
Samo da prijavim da sam i ja dobio istu poruku sa jednog od pomenutih brojeva. Pošto na SMS obično ne odgovaram, osim kada su u pitanju ljudi koje poznajem i kada pišu suvisle poruke, hteo sam da pozovem misleći da je u pitanju neki drugi oglas, pokušao sam da okrenem broj, ali je stalno bio zauzet. Iako mi je stigao SMS da je korisnik dostupan, telefon je dva puta bio zauzet, što mi je bilo dovoljno da više i ne pokušavam.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Ja tek sad video poruku sa broja 064-394-7736.
Isti broj iako ne znam koji je to sajt hahahaha
next year at this time I'll be a millionaire
I ja sam sinoc dobio sa 064/394-77-33. Ocigledno koriste Gateway sa gomilom kartica, ali vrlo neiskusno i neoptimizovano .
No time to lose
Vlado ja dao tvoj mail uppss
javi mi ako se nesto desi )
next year at this time I'll be a millionaire
Da li te adrese kasnije sortira mašina ili čovek? Pade mi na pamet da bi se kao odgovor na poruku moglo poslati nešto tipa abuse@domen.provajdera. Mogu misliti kako bi izgledalo kada bi MTS 064 dobio gomilu mailova sa reklamama. Odma' bi zavrnuli šiju svom klijentu
Hakovana im je baza najverovatnije. Na svim forumima se žale ljudi. KP tvrdi da je neko iz google cache izvlačio podatke sa sličica, pošto su brojevi prikazani kao slika a ne tekst.
Ignorisati i idemo dalje.
Ukoliko nekoga zanima, evo današnjih saopštenja:
Spam SMS poruka - Najnovije
21. 04. 2012 17:12
Obavešteni smo da je uz asistenciju MUP-a R Srbije, Telekom isključio brojeve telefona:
064 390 3459, 064 394 5616, 064 303 6088, 064 394 5613, 064 394 7733, 064 394 7734, 064 394 7737, 064 396 45613, 065 590 4912 i 065 590 4913
Sa ovih brojeva je NN Počinilac korisnicima KupujemProdajem.com ali i mnogim drugim poslao veliki broj SPAM SMS poruka u kojima se pozivao na oglas na KupujemProdajem.com i od njih tražio email adresu. Slede dalji pravni koraci kako bi se ispitao motiv slanja SMS-a u kome se nevlašćeno koristi naš brend a korisnici dovode u zabludu.
Spam SMS poruka
21. 04. 2012 11:22
U toku jučerašnjeg dana NN Prekršioc je poslao veći broj SPAM SMS poruka na brojeve telefona korisnika KupujemProdajem.com. Brojevi telefona su neovlašćeno prepisani sa stranica naših oglasa. Pošto Prekršioc koji stoji iza ovoga ne poseduje korisničke podatke to masovnim slanjem SPAM SMS-a pokušava dobiti što veći broj email adresa a verovatno sa ciljem naknadne email promocije svog websajta za trgovinu koji je nedavno počeo sa radom. U tom procesu su od strane Prekršioca poslate SMS poruke i na brojeve telefona osoba koje nikada nisu koristile usluge KupujemProdajem.com. Pretpostavljamo da je Prekršioc te brojeve telefona nalazio iz drugih izvora. Pravni tim razmatra sudske korake protiv Prekšioca obzirom da je pominjanje našeg imena u SPAM SMS-u nama nanelo štetu.
+1 sa broja 0643947733 konfuzna poruka, tipa imas oglas daj mail da se menjamo... sumnjivo u startu. Nego je pitanje da li isto tako mogu da dodju i do mail adrese koja je u bazi kp?
Sinn
Seiko
"...i kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare" Štulić
Bookmarks sajtovi