Jedan je obican, drugi chrono i skuplji. Za mene su isti,samo mozda neko upuceniji ce ti mozda dati neku zamerku ili odnos kvaliteta. Od 30$ do 70$ je cena.
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Jedan je obican, drugi chrono i skuplji. Za mene su isti,samo mozda neko upuceniji ce ti mozda dati neku zamerku ili odnos kvaliteta. Od 30$ do 70$ je cena.
next year at this time I'll be a millionaire
Eta svoje kvarcne mehanizme svrstava u cetiri kategorije:
1.Flatline
2.Normflatline
3.Trendline
4.Feshionline
Prvi-Flatline spadju u vrhunske mehanizme.Normline su mehanizmi srednjeg opsega kome pripada 955.412 koji je dobar mehanizam i moze se popraviti(za razliku od ovih nize rangiranih koji kada se pokvare onda se menja ceo mehanizam).Cena mu je $37.G15.212 je iz linije Feshionline,znaci zaobici.
Vas Rolex impresionira druge,vas Grand Seiko impresionira vas.
ovaj G15.212 mehanizam je u nekom satu Tiso koji je bas lep i ima dijamante, kosta preko 1000 evra.
jel moguce da u sat sa dijamantima (nebitno koji) stave loš mehanizam?
ja jesam laik za satove ali mi je nelogično da se u skupe satove stavljaju loši mehanizmi....
bas me zanima vaše mišljenje.
Tu cenu dižu dijamanti, ne mehanizam. I takvi satovi su obično modni, bar za mene. Kako i sam naziv te linije kaže - Fashionline.
Po meni i nije problem što će staviti takav mehanizam, ako se i pokvari - staviće novi. Čak bih pre pristao da mi zamene ceo kvarcni mehanizam i iz skuplje linije nego da ga popravljaju.
Evo sad i podgledah malo karakteristike
https://www.eta.ch/en/our-products/quartz-movements
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
Poslednja ispravka: eee (4.10.2019. u 19:38)
jasno mi je da je jaka cena zbog dijamanata ali kad vec stavljaju dijamante ne znam zasto štede na mehanizmu?!
ako je dobar sat nek bude skroz dobar!
znam da pričam o tiso-u, ne o rolexu...
ali ja nikako ne razumem tu njihovu logiku-sat maximalno našminkan a loš mehanizam!
Poslednja ispravka: VLADAN P (4.10.2019. u 20:43)
Sto hi stavljali bolje kada u principu svi ti mehanizmi su koliko toliko dobro i rade posao. Uostalom kada kupis Tissot u tom nekom rangu,neces se pitati zasto ovako lep ima takav mehanizam. Vec ce ti sam sat biti lep(ako ti je lep). I koliko ima tema koliko je nasa "bolest" skupa,kada upravo na ovim primerima vidis da taj sat moze kostati mnogo jeftinije nego sto se nudi. Zato se i ne treba mnogo bas opterecivati,sta li je unutra(na kvarcne mislim)!
next year at this time I'll be a millionaire
verovatno si u pravu, ali ljudi kad dodju na ovaj forum pocnu da se opterecuju mehanizmima,tj. nije vise bitno samo da je lep sat vec i sta je unutra...
Ćapi ga, dok ne gleda
Sent from my Nokia 6.1 using Tapatalk
ne svidja mi se njen Longines jer je kockast.
ja volim okrugle satove.
Bookmarks sajtovi