Eee, Vladane ko još nije maštao u ono vreme o Casiu sa kalkulatorom
Eee, Vladane ko još nije maštao u ono vreme o Casiu sa kalkulatorom
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Da, da, imaš pravo, te daleke 1985. godine imati Casio je bila privilegija, a imati sat sa kalkulatorom u prvom razredu osnovne škole, kada većina dece nisu imala ni sam kalkulator, je bilo skoro nadrealno
"I'm very proud of my gold pocket watch. My grandfather, on his deathbed, sold me this watch." - Woody Allen.
Ja se svog prvog sata ne secam bas tacno, ali se secam nekoliko satova koje sam nosio u osnovnoj skoli. Znam da sam imao neki MBO metalni digitalac i kasnije neki Casio plasticni digitalac.
Secam se da sam iz fazona u skolu vucarao neku dzepnu Slavu (kojoj se gubi svaki trag), zatim sat-digitron, slican Vladanovom, ko zna koje marke. Od sestre sam na poklon dobio kvarcnog Seika koji odavno ne radi ali ga jos uvek imam.(Dole je njegova fotka) Jedno vreme sam nosio ocevog Omikrona koga sam unakazio prilikom ''testiranja'' jednog stita (bio sam zaludjen srednjim vekom i vitezovima). I njega jos uvek imam (moracu da ga sredim pa sta kosta da kosta).
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Prvo bih se izvinio ako je tema vec postavljena.
Naime, Googlajuci naletim na slicite sata koga sam sa nekih 10-11 god. dobio od deke i bake na poklon (verovatno sto sam te godine naucio da "gledam na sat" )
Moze se slobodno reci da mi je to ujedno i bio prvi rucni sat.
Secate li se vi svojih prvih satova?
Evo ga:
Halo, Bing, kako brat?
Ja se sjecam da je prvi sat koji sam dobio bio neki Swatch i to cak automatik, jer tacno se sjecam da sam po cijeli dan gledao kako se rotor okrece jer je sat bio skoro skeleton pa se sve kroz njega vidjelo. Kais je bio crno zuti, pola koza pola neko platno, ako ga nadjem dje po kuci postavicu slike, mada mislim da je on odavno zavrsio u smecu. Evo nasao sam sliku na netu mislim da je ovaj, ali nisam siguran
Poslednja ispravka: Dragojlovic Darko (10.6.2013. u 16:33)
Bookmarks sajtovi