Strana 2 od 2 PrvaPrva 12
Prikaz rezultata 11 do 13 od ukupno 13
Like Tree24Likes

tema: Na čemu slušate omiljenu miziku?

  1. #11
    Član Avatar korisnika lookic
    Član od
    1.3.2015.
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    461
    Lajkovi
    1466
    Reputacioni uticaj
    97

    Određen forumom

    Koliko se sećam teorije, rastojanje drajvera jeste povezano sa reznom frekvencijom, ali nije obavezno da budu približeni već rastojanje treba da odgovara celom broju sračunate talasne dužine, što sam, ako su podaci tačni, ispoštovao.
    A da sam zadovoljan, jesam

    Potrosio sam minimalno novca (drajvere imao od pre, kostalo me samo frontovi, secenje frontova i lepak i vestacka koza), a resio problem 50-ak letvi OSB ploce koje su ostale kao otpad i vreme utroseno na rad iskoristio da se opustim od svakodnevnog pritiska. Na kraju dobio pohvalu od supruge da su bas lepo ispali i bilo joj zao kad sam ih iz dnevne sobe preneo u kancelariju.

    Sad bas nesto razmisljam da u slicnom stilu preradim ove yamaha-ine, ali da budu ipak ozbiljnije uradjeni i da malo doteram skretnicu (sto mi je najveci problem jer se u to ne razumem ni malo).
    Poslednja ispravka: RUS (21.1.2016. u 6:40)
    Lekar mi je prepisao da jedem malo ali često. Ono malo mi polazi za rukom, ono često mnogo teže (Magnus&Bunker)

  2. #12
    Član Avatar korisnika zarekg
    Član od
    19.6.2014.
    Lokacija
    KG
    Poruke
    383
    Lajkovi
    717
    Reputacioni uticaj
    12

    Određen forumom

    Pa da, rastojanje izmedju drajvera se dobija kada se brzina zvuka podeli sa reznom frekvencijom. Ne mora da bude tacno toliko ali vrlo cesto je 1/2 od dobijene vrednosti. A moze biti i 1/4, 1/8...Zato ti i kazem da je cesto problem dovoljno pribliziti drajvere tako da neki proizvodjaci zasecaju masku visokotonca da bi bio sto blize basu. U prevodu za 2 Khz rastojanje je 16-17 cm.

    A za "malo doterivanje skretnice" na Yamahama ne znam sta da ti kazem . Ja to nikada nisam radio i bas mi ne bi palo na pamet, tu ima mnogo stvari koje uticu...
    Ali zato sa druge strane mozes kutije iznutra da oblozis bitumenskim tablama, ubacis damping materijal (najbolje vunu) ako ga nema ili najcesce ima premalo, zamenis ozicenje jer su zicice obicno tanke i nikakve, bipolarne kondenzatore zamenis polipropilenskim (bez promene vrednosti) i to ce sigurno svirati bolje.

    Btw, kutije si odlicno uradio. Takvu konstrukciju koja razbija stojece talase nemaju ni mnoge fabricke kutije od vise hiljada evra.
    Na čemu slušate omiljenu miziku?-grande-picollo-2.jpg

    SSM preamp...
    Na čemu slušate omiljenu miziku?-img_1991-.jpgNa čemu slušate omiljenu miziku?-img_1977-.jpgNa čemu slušate omiljenu miziku?-img_3412-.jpg
    Poslednja ispravka: RUS (21.1.2016. u 16:10)
    Misic M. likes this.

  3. #13
    Stariji član Avatar korisnika Nick
    Član od
    9.8.2011.
    Poruke
    975
    Lajkovi
    4323
    Reputacioni uticaj
    25

    Određen forumom Re: Na čemu slušate omiljenu miziku?

    Ne znam da li se neko seca od pre 10-ak pa i vise godina onih kataloga -neckermann- gde si mogao poruciti sve i svasta,i ja sam 2004-2005 god.porucio dvd PROVISION i secam se da je bio oko 7500-8500din.mnogo velike pare u to vreme,nije da sljaka i dan danas,nego ubija,VR je!vel pozz svima!Na čemu slušate omiljenu miziku?-neckermann.jpg

Strana 2 od 2 PrvaPrva 12

Bookmarks sajtovi

Vaš status

  • Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke
  •