eee bas ste dzentlmeni,Ljiljana ja mislim da si u pravu.Jeste nezgodno
eee bas ste dzentlmeni,Ljiljana ja mislim da si u pravu.Jeste nezgodno
next year at this time I'll be a millionaire
Na levoj, kao i većini tako su mi rekli da treba, kada sam dobila sat za polazak u prvi razred .
Evo predmeta prilagođenih za levoruke, vidite i sat sa krunicom na levoj strani.
Sad sam ga stavila na desnu ruku da probam, kao da su mi stavili okove , čudan osećaj.
"Vazduh trepti, kao da nebo gori. Da, sprema se oluja..."
Od skora nosim dva sata i na levoj i na desnoj zbog navijanja pa se bas cudim koliko sam nepazljiv sa satom koji nosim na desnoj ruci!
navika je cudo!
next year at this time I'll be a millionaire
Do ove teme nisam o tome ni razmišljao, jer sam bio ubeđen da dešnjaci treba da nose sat na levoj ruci i obrnuto. Mislim da je sasvim ok ako neko ima i suprotan stav, jer je to ipak lična stvar svakog od nas. Na jednoj od svojih ranijih tema napisao sam greškom da nosim sat na desnoj ruci. Nosim ga na levoj od trećeg osnovne kada sam ga prvi put dobio. Ako me sećanje ne vara, bila je to ruska "Слава" i to sa belim ciferom. Sad kada sam uz vas naučio dosta, žao mi je što ne znam šta se desilo sa njim?
Na desnoj ruci nosim sat od 3. razreda osnovne škole, a to je već sada 34 godine iz vrlo praktičnog razloga,
budući da sat nasim jako blizu šake i na lijevoj ruci me krunica uvijek žuljala i stvarala ranu na ruci,
tada sam promijenio i evo sve do današnjeg dana, a i tako će ostati.
Pravilo na kojoj ruci se sat nosi ne postoji i nema nikakve veze sa muško ili ženskom osobom, a još manje da gej populacijom.
Na levoj ,rekli su mi da tako treba
Mozda *je vecina ipak u pravu i da se nosenje sata na desnoj ili lijevoj *veze za cisto prakticne razloge.
*Kazu da 90% populacije cine desnjaci, pa posto vecinu radnji obavljaju *desnom rukom, sat stavljaju na lijevu kako bi ga mozda zaastitili od eventualnih udara i ostecenja pa je “sat na lijevoj ruci” kroz vrijeme postao pravilo.
Poslednja ispravka: zeljansarajevo (22.10.2012. u 9:45)
Posto sam svoj prvi sat dobio od oca kada sam krenuo u prvi osnovne,bio je to cetvrtasti Poljot navijac u pozlati kupljen u RK,,Beograd,, ,znao sam da svi nose sat na levoj ruci ,sto je i logicno kod desnjaka. Cist inat je mene naterao da ga stavim na desnu ruku,jer zaboga,zasto da budem isti kao svi ,,normalni,, ljudi ,i tako je ostalo do dana danasnjeg.Jeste da me je to bezbroj puta kostalo ogrebotina i naprsnuca stakla,ali vremenom sam nekako naucio da pazim. Probao sam da stavim par puta na levu ruku,verujte mi,kao da mi je neko stavio okove ,toliko mi je bilo cudno i smetalo mi je.Inace ako izadjem iz kuce bez sata,ma gde primetio,vracam se kuci po njega,jer se osecam kao da sam izasao totalno go medju ljude. Navika je navika,bila ona dobra ili losa !!?
Sve je to stvar navike
Ni na jednoj ruci.Nikada nisam nosio ručni sat.
Bookmarks sajtovi