Trenutno ne, ali prvom prilikom kada budem imao svoj novac to ce biti Wayfarer definitivno 50 22 velicine. Hteo sam skoro Ray Ban Justin ali mi se ne svidja gumeni okvir, vise volim gloss boju, rado bih uzeo ako nadjem polovne Wayfarer ali B&L, ako nista ne bude od toga, definitivno "stekanje" i prvih 18-20 hiljada na kvalitetno nesto, jer kad su u pitanju naocare nije mi zao dati tol'ko, ali ima vremena.
Juri po domaćim oglasima i Limundu, znaju B&L Wayfarerke da izlete i najčešće ne idu preko 4.000, što je sasvim okej cena za očuvan vintage primerak.
Upravo to i radim svakog dana, nas'o sam cini mi se 2 komada wayfarerke, ali ljudi koji ih prodaju su neozbiljni, jedna slika, ne odgovaraju na poruke i tako, a aviator to ima koliko 'oces. Inace hvala Vam!
Ja volim naočare sa metalnim ramom i polarizovanim staklima. Najviše sam voleo Carrera Touring 2, crne sa crnim staklima. Na žalost, ispale su iz automobila u pokretu (duga priča) sa sve kutijom i krpicom. Već godinama pokušavam ponovo da ih pronađem, i kupim, ali na žalost - ne ide. Na eBay se prodaju jedne ali sa gunmetal okvirom i običnim staklima, pa to nije to...
Ovako su izgledale:
Model: Carrera Touring2Polarized - giarre.com Sunglasses
Onda sam posle kupio Carrera Magic 4, kao zamenu, ali ih nikada nisam voleo kao Touring 2. Dobre su naočare, kvalitetna stakla, ali sve ukupno - nisu kao prethodne.
Model: Carrera Magic4 - giarre.com Sunglasses
One su mi se vremenom dosta pohabale, pa sam prošle godine preko eBay kupio Revo Titanium Undercut RE8001-02
Iako i dalje najviše volim one prve Carrera, ove Revo su definitivno najbolje naočare koje sam ikada imao. Stakla su bukvalno savršena i za klasu bolja od svega što sam kod nas probao. Ne zatamnjuju puno, ali izoštravaju sliku i bukvalno odmaraju oči. Na slikama izgledaju "brzo", ali su zapravo vrlo obične naočare.
PS: Ako neko negde, bilo gde, vidi Carrera Touring 2 naočare u DGB/AH kombinaciji boja (kao na linku na početku ove poruke), unapred molim da me se seti i javi mi!
Persol, one and only!
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Koje? 714, Steve McQeen? :-)
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Bookmarks sajtovi