Ako su B&L, bila bi greota da to uradiš...
Ako su B&L, bila bi greota da to uradiš...
Jesu, imaju pecate na staklima B&L. Bausch i Lomb. Oni su izradjivali ta stakla, ne znam bas, o cemu se radi? Ali ja ih i ne nosim, jer bez dioptrije meni su neupotrebljive.
Ne treba goreti u zelji, s'vremenom sve ce doci...
Driving serija nosi Chromax stakla koja su posebno razvijana za vožnju i smanjuju refleksiju, a povećavaju kontrast zelenih i crvenih boja u odnosu na druge. One su relativno retke i cenjene među kolekcionarima, mada je kod nas to doduše irelevantno.
Jedan interesantan video koji govori o nekim stvarima (praktično o monopolu) za koje nisam siguran da su poznate svim ljubiteljima naočara.
U principu govori se o tome kako se nešto što košta 20 dolara prodaje po deset ili 20 puta većoj ceni i kako je došlo do te situacije. Priče o tome kako će tržište nešto regulisati, priče o konkurenciji, tržišnoj utakmici, antimonopolskim zakonima itd. su priče za brucoše prve godine Ekonomskog fakulteta. Ovo je monopol na delu. Doduše, nas koji volim satove ovakve i slične priče ne treba mnogo da iznenađuju.
Poslednja ispravka: skydrummer (23.6.2016. u 13:42)
Nisam pricitao ceo tekst i htedoh da napisem isto kao i za satove,ali sve si to lepo napisao
Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока
next year at this time I'll be a millionaire
Dve najzanimljivije od mnogo prinova. Cartier Vendome Santos, poznate kao Maks Zorin & Gordon Geko naočare.
Carrera Porsche Design 5621. Jako ih je teško naći u dobrom stanju, jer su sočiva vrlo osetljiva na grebanje, da ne kažem nekvalitetna, a ručke često kratke, pa većina ima potpuno izgrebano dno. Ove su nekim čudom kao nove.
Drugari,
vidim da je zamrla tema, al ajd ipak da pitam pa ako neko vidi vidi..
Zanimaju me persol 649 - 54mm, može i 714.
Po BG-u u radnjama ima samo 714 i to u TC stadion, al su paprenih 27k, još mala veličina tj 52mm.
Kako ste i gde nabavljali vi te vaše persolke....jel na nekim popustima, online ili ima neki šaner koji valja originalne tj. da je siguran?
Pozdrav
P.S.: Ako imate broj nekoga može na pp
Godinu dana vlasnik Ray Ban-a Wayfarer, naravno original modela 2140, ove nove su mi bezveze, kupljene u Oculus optiku, zanima me kakva su vasa iskustva sa Oculus-om, meni su ovo prve naocare koje sam kupio, za sad nikakvih zamerki, iste su kao i prvog dana, srafovi nisu olabavili, samo sto se dosta dosta prljaju, verovatno jer je visoki sjaj i sociva su od stakla, perem ih u mlakoj vodi i sapunici, nista ne fali. Medjutim, malo mi je dosadila plastika (ram) i planiram da uzmem neke Carrera, nemam za vise, a i lepe su generalno. U Diopti nisam bio skoro, jer samo ih tamo ima, ako zna nekako otprilike od koliko se krecu cene, nek napise. PS.- Slike su lose, jer sam ih sa Messengera skinuo, nisam imao vremena da povezujem sa PC-om.
Napravi, uzmi, otmi ili prevari nece doci sami dinari ni euri i kidaj grebi celog sebe upotrebi i u zivot se usmeri, ali nemoj sebi!
Da malo oživim ovu temu i postavim slike mojih naočara za sunce.
Pošto sam jako samokritičan kako mi određeni modeli stoje, kupovina naočara mi predstavlja noćnu moru.
Nebrojeno puta sam vrteo kataloge proizvođača naočara i svaki put kada bih naleteo na nešto što mi se na prvu svidi, nakon probe bih doživeo veliko razočaranje.
Ovaj model je apsolutno zadovoljio sve moje kriterijume.
Čak toliko da sam morao da uzmem jos jedne ali u drugoj boji i sa većim procentom zatamnjenja.
Kvalitet izrade je vrhunski, stakla su polarizovana a za voznju su savrsene.
Inače, probao sam jos nekoliko modela iz njihove bogate ponude koji će malo pričekati zbog cena koje su prilično paprene.
Poslednja ispravka: srdjanr (6.9.2017. u 13:11)
Bookmarks sajtovi