Je li ispod 40mm?
Je li ispod 40mm?
Ac Milan, il club piu titolato al mondo
Recimo za 2-4 mm veći prečnik cifera, nešto uži rotirajući bezel, manje kruta i laganija ,a jednako ili bolje kvaliteta narukvica bi taj sat učinili bližim perfekcije. Prvi efekat meni kad sam stavio Monster na ruku je masivan sat i mali (nekako nesrazmerni ) cifer. Da sam dizajner, nekako bih pokušao koji milimetar i kućište da istanjim (bar 1-2 mm), ništa ne bi škodilo, sa promenom lugova, kao i nešto širom narukvicom, standardnom obzirom na kućište (ova je čini mi se 20 ili 21mm), 22mm bi bila normalna.
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
A,ne hvala!
Taj popravljaju samo Japanci,a i automatik je- nije moj stil.
Ahahaha...zaboravih da ti smeta taj detalj oko servisa. A i da vise volis satove cije sekundare mase markere!
Hehehe,šta ćeš,ja sam praktičan čovjek.
Kad već spomenu sekundaru,ni ovaj crni GS ne pogađa svaki marker 100%(tako kaže njegov vlasnik).
Ocekivao sam da ti skuplji modeli ne mase markere! Ispade da je jako tesko napraviti da sekundara bude precizna... Da li znas da li ima negde neki tekst o tome? Ili se time samo mi zaludjujemo?
Mislim da je bilo već priče o tome, čini mi se baš na relaciji Hadžija i Dragon....neka moderatori nađu link, odlična je tema i dobri postovi (koliko se sećam). Izvinjavam se za OFF
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Srđane,
Da skratim muku pri pronalaženju odgovora: kvarcni satovi imaju problem sa pogađenjem markera zbog toga što imaju rubine.
Primjer: nikakav problem nije naći početne modele Casio,Seiko,Citizen-a kojima 100% sekundara pogađa markere i svi su sa mehanizmima koji nemaju rubine.
A,kao što sam napisao, jedan GS kvarc sa 9F82 mehanizmom ne pogađa bez obzira što su se inžinjeri potrudili da do toga ne dođe(ima posebna opruga: higezanmai). Jednostavno,kod rubina ima lufta(malo,ali ima) i to se prenese na sekundaru i izraženijje je što je sekundara duža.
Bookmarks sajtovi