"Mi pravimo stvari koje ljudima ne trebaju,zato proizvodjac satova ne sme da ima prejak ego"- Jean-Marc Jacot
Kad je Longines pravio prvi, originalni Legend Diver u Supercompresor kucistu, mnogi koji su danas sinonim za ronilacke satove nisu znali sta je diver, ili nisu postojali.
Po meni je to njihov najlepsi sat, koji ima samo jednu manu, AR premaz na spoljnoj strani, ali to se da lako resiti.
Longi HC je elegantan isto kao i Rolex Sub.
Poslednja ispravka: RUS (3.5.2014. u 15:01)
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
@Zenith
Da ne idemo u off. Ja bih na tvoj spisak dodao i neke IWC portugalce.
Tačno. Ali, ako laicima pokažeš Lonž. HC prva asocijacija im je Rolex.
Rolex Sub je toliko isprofanisan oblik divera, da me uvek odbijao od kupovine dizajnerski sličnih modela.
Slično kao i Breitling pilotski. Stekao sam utisak da ih ljudi nose zbog drugih a ne sebe radi.
Lonž. legend diver je druga priča. Pre bi ga kao dress nego za plažu.
Poslednja ispravka: RUS (3.5.2014. u 15:46)
Da, samo sto prosecan laik kako ti kazes ne bi prepoznao cak i da mu pokazes kopiju Rolexa. Ne samo laici, vec iskreno mislim da dobar deo clanova ovog foruma takodje ne bi prepoznao kopiju(pricam o obicnim kopijama koje se srecu najcesce kod nas).
Poenta ovoga je, sta te briga za tudje misljenje. Ako imas Rolu, i znas zasto si je kupio(zato sto je vrhunski sat, koji je postao legendaran), sta te briga misljenje prosecnog laika koji nema pojma sta je to.
Ako gledas i ako ti je stalo sta drugi misle, narocito laici, kupis neki od onih glupavih predimenzionisanih Diesel satova, i verovatno ce gomili ljudi delovati ""mocnije"(vidim da je to sad popularan izraz za predimenzionisan sat) od bilo kog normalnog sata, koji je pritom bolji za dve svetlosne godine.
@RUS
Vidim da si moderator pa se nadam da ovaj dialog nije off.
Ma nije stvar u prepoznavanju originala il' kopije, nego šta takav sat govori o vlasniku.
Briga me je za tudje mišljenje, nisam pustinjak ili Robinzon. Živimo u društvu precenjenih materijalnih vrednosti, nažalost.
Bavim se poslom gde je bitno i kako se oblačim i šta vozim a ne šta znam i umem, nažalost.
Dobro, ali ja opet ponavljam jednu stvar, imas kupaca Rolexa i kupaca Rolexa.
Sta govori kad recimo neko ko zna vrlo dobro kakav je to sat, sta je unutra, manje vise sve o tom satu, kupi Rolex?
Sta recimo govori kad Daniel Craig nosi Rolex? Sta kao on hoce da se "pokaze" i zato je kupio Rolu, a pritom covek moze da kupi prakticno svaki sat koji pozeli. Rekao bih da je ipak nesto drugo u pitanju, zar ne?
Zasto sam rekao za prepoznavanje kopije, zato sto je cinjenica da jedan deo onih koji nose Rolex, nose taj sat zboh imena, i ne bi umeli da prepoznaju da li im je na ruci kopija, ili ne.
Nekim ljudima je tesko da prihvate da je Rolex nesto vise od kica i marketinga, da je to vrhunski ronilacki sat....ali dobro, nisu samo ovde misljenja podeljena, tako je manje vise svuda.
Longines je i ako ne i prvi proizvodjac satova na svetu koji je napravio pilotski rucni sat, tamo u vreme velike krize, a kad je Rolex u pitanju, aviator, polako ima vremena, shvatices sta je Rolex ako krenes da proucavas horologiju
za pocetak uzmi njihov blog da citas, Rolex je epifanija hehe
Ovde čovek nekad može svašta da pročita....
next year at this time I'll be a millionaire
Milane, prvi pilotski rucni sat je zapravo Cartier Santos.
Milane, molim te, pročitaj moj post u kom spominjem Rolex. Ni jednim slovom ne omalovažavam ovog proizvodjača. Ne promereno je pisati o nečijem poznavanju neke oblasti, a da o tome nije bilo ni reči, ni ti me poznaješ.
Bookmarks sajtovi