Pa, ne bih mogao za Seika da kazem, jer je japanska poslovna politika skroz drugacija od nemacke, pa tako ako podjemo od najobicnijih QnQ, Casio, Citizen, Orient modela, vidimo da pruzaju jako, jako puno za taj iznos.
E, sada, ja nisam rekao da ovi satovi ne valjaju,pa ja sam uzeo kineski Parnis, firmu u koju sam sa pravom mogao da sumnjam... Ali ako pogledamo Laco flieger sa 2824, kosta 600e. Aristo modeli su takodje puno skuplji, a i to je mlada firma, koja treba jos da se dokazuje. Totalno mi je nelogicno da dve firme prave skoro iste satove, sa istim mehanizmima, sa priblizno istim brojem radnih sati iste radne snage, koja u nemackoj nije jeftina, oba prodaju modele direktno na svom sajtu, dakle nema distributivnih marzi...i na kaju kada jedni sve to saberu, izracunaju 3x manju cenu... ?!
Ok, mozda Laco ne koristi baznu seriju 2824 -2 mehanizma, mozda je iz vise klase, ali Fortis, Aristo i Steinhart koriste...
I da se razumemo, ja pozdravljam ovako nesto, dobar pilotski sat za malo para, sa sto manje onog poreza kojeg Vladan P jednom spomenu, samo eto, mozda ih ne bih uzeo jer ne znam apsolutno nista o njima
Poslednja ispravka: 23jewels (20.1.2012. u 15:06)
Ali to opet ne dokazuje nista sto jedna mlada firma Kao sto je Laco toliko kosta....nelogicnost ne mora da znaci da je tu neka prevara.
next year at this time I'll be a millionaire
Laco posluje skoro 90 godina, od 1925. Nije bas tako mlada firma...
Slazem se da ne mora da znaci da je neka prevara, ali ja imam prilicno losa iskustva sa jeftinim "made in germany" alatima, sto elektricnim, sto obicnim. To "mede in germany" je danas diskutabilnije nego ikada...
jedan mali off... Seat ima sve komponente VW-a, kao i Skoda, ali nije ni priblizno kvalitetan i pouzdan auto kao skoda ili VW.
Ipak nije sve bruto i neto...
mislim sad ulazimo u neki ponor gde nema dna ne govorimo ni o satovima ni o alatima vazno je srce svega toga. pa kad pogledas koji sat bi eee uzeo jel je neko cuo o tom brendu pre nego sto je postavio slike???
tako da vise necu da polemisem o ovome! da imam makar malo vise para uzeo bi ga da vidim bas kako je off od mene!
mada 23 kad vidim koji su postovani inovatori i ostali...hmm
Famous designers and inventors such as Gottlieb Daimler, Robert Bosch, Ferdinand Porsche and Ferdinand Graf von Zeppelin lived and worked here and helped transform the region into one of the most innovative locations in the World.
Poslednja ispravka: milan zmaj (20.1.2012. u 15:38)
next year at this time I'll be a millionaire
Evo, da se vratim na temu. Razmisljam o kvarcnom modelu sa zutim motivima. Takav ce sigurno biti kvarcni koji budem uzeo. Za sada imam samo dva u izboru, ali trazim i dalje...
Ovaj Tissot sam probao, lepo izgleda....ali samo da znaš da sam konkretan model video u ponudi na oficijelnom Parnis sajtu za naručivanje.
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Zanimljivo je to sto sam i ja nesto slicno primetio. Prodavci iz HK, Filipina , Singapura, na ebay-u, uglavnom prodaju japanske modele po povoljnijim cenama, ipak su prva/druga ruka od proizvodjaca, ali gotovo svi oni imaju i ovaj Tissot, tj samo Tissot od svajcarskih proizvodjaca... Da li je moguce da se ovaj "swiss made" tamo sklapa, jer opet nije logicno da iz Svice stigne u HK i bude 30% jeftiniji?!
23jewels ... i mene ubi želja za žutom motivacijom, a da ne znam zašto. Ranije sam više "naginjao" ka crvenoj (bordo) i narandžastoj...
Evo, baš pre nekoliko dana sam komentarisao sa milanom zmajem i VladomP za ovaj model (zapao mi za oko)...
Nije nešto ni skup,(meni pristupačan) a trebalo bi da je neka Miyota unutra...
E sad, od onoga što trenutno ne mogu (pitanje i da li ću moći) ,ubi me želja za Aviator-om ! Svaki dan (bukvalno) k`o idiot blejim u slike i plačem...
CLASSIC /
7750/0654884
MOVEMENT
Mechanical 7750
Automatic
Ruby jewels: 25 pcs.
Chronograph with summing-up action
Shock-resistant balance.
Period balance vibration 0,25 s.
average daily rate: -10...+20 sec.
Power reserve 42 hours;
FEATURES
Hours, minutes
seconds (sub-dial), date,
chronograph (max 12 hour)
CASE
Stainless steel.
Black PVD coating
diam: 42 mm.
height: 13.8 mm.
Sapphire glass.
Water-resistance: 30 m.
Leather strap, 20 mm.
SS bracelet can be provided.
"I'm very proud of my gold pocket watch. My grandfather, on his deathbed, sold me this watch." - Woody Allen.
Bookmarks sajtovi