Ne, nije me ugusilo. Zapravo sam zapanjen kolicinom sadrzaja, kolicinom korisnih saveta i kolicinom vremena koje si odvojio za ovo. Za to sam ti puno zahvalan
Posto si se dotakao i toga ko je i sta zapravo inzenjer, da objedinim par reci zasto mislim da je ovo struka za mene. Naime, bukvalno od decijih nogu sam ja imao kontakt sa metalurgijom i popravkama, budzenjima itd. Cale ima, pa, radionicu i to poprilicno dobru (ne za previse precizne radove doduse), a ima i iskustva u radu. Popravljao se bojler, a ja uzmem "safc" i idem da popravim bojler. Alati mi, dakle, nisu strani.
I tako dalje, pomagao caletu kad je nesto radio, skoro smo napravili celu prikolicu. Vremenom je u glavu usao osecaj za to, kao i odredjeno iskustvo. Da li sam pomenuo da sam lovac ? Jesam, a uz to ide i oruzje, koje mi je veliki hobi pored motora i vozila inace. Ja sam vremenom o oruzju ucio, ali ne samo oznake novog oruzja, vec sam se upustio i u fiziku samog oruzja. Zasto se oruzje pri trzaju podize, zasto, zaboga, trgne uvek udesno, kako radi, bezbednosne sisteme, pritisak, fiziku sagorevanja... Kada vama pokazem oruzje, vi cete mu se diviti, a ja cu prvo videti mehanizam i prvo sto ce mi pasti na pamet je da ga rasklopim. Zato sam, mehanicki gledano, uspevao da napravim nacrt funkcionalnog automatskog oruzja. Naravno, daleko je to od zavrsenog, treba tu odluciti koji materijal upotrebiti, odraditi precizni CAD stress test, zapravo otkriti kako ce se to proizvesti najekonomicnije, ali je osnova tu. Dok su vrsnjaci ceskali glavu oko oborenog sistema, ja sam to davno ucio i radio. Raspala se brava ? Nikakav problem. Kvar na biciklu ? Sad cemo, samo polako.
Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno. Takav stav prema stvarima valjda postane normalan posle nekog vremena, kad cujem neki pojam prvi put odmah palim telefon i proveram na internetu sta je to zapravo, kako radi, za sta sluzi...
Da se razumemo: Igram ja World Of Warcraft, idem u lov, obozavam da igram mali fudbal, mrzi me da idem u skolu i pijem kafe po kaficima. Normalan sam ja, naocigled Ta linija je uvek bila tu, u porodici valjda ( deda nije imao zavrsene skole, ali je bio izuzetno pametan i cenjen u vreme kad se znanje cenilo, cale isto zna dosta o tome, stric takodje...), ja samo nastavljam dalje, nadam se i bolje.
Bookmarks sajtovi