aaaa baki ja vec bio i dobio ono sto mi treba...zato ti kazem...lagano
next year at this time I'll be a millionaire
Feton nije zamisljen kao pandan E klasi 5-i ili A6, vec klasi iznad. Audi A8, mer.S , BMW7
Sto se HDI pezoovih motora tice, praksa je pokazala nesto drugacije. Nikako ga ne bih stavio na vrh danasnje ponude.
Da, honda je kvalitetom iznad, toyota i ona verovatno, ali pezo da je uz rame VW...pa i nije.
Ja Vagena ne podnosim, ali oni su trenutno najveci proizvodjaci automobila na svetu, prsli su itoyotu (zahvaljujuci cunamiju), a i GM su pregazili...
e sad, jedino sto bih ja od vagena vozio su 1.8T ili 2.0 FSI. Dizele nikd vozio nisam, nemam ni nameru...
Poslednja ispravka: 23jewels (21.9.2012. u 10:56)
Ako nekog zanima, predavanje Nika Vujičića uživo na sledećem linku
http://www.stvarnovazno.org/nik
uz redovno odrzavanje isto ce pezo da odradi kao i wv.
U pravu si, Moja greska.Feton nije zamisljen kao pandan E klasi 5-i ili A6, vec klasi iznad. Audi A8, mer.S , BMW7
Moje stanoviste je da su sa poslednjim modelima, svi tu negde i da onih 20% posto razlike u ceni, VW nicim posebno ne opravdava. U principu, prica o VW je MIT. Ne negiram da je kvalitetan, samo negiram da je TOLIKO kvalitetan. Niti ga volim niti ga mrzim. Ne bih ga posedovao zbog kradje (dzabe i kasko kad ne dobijas 100%, a nerviranje nema cenu). Pouzdanost glavnih sklopova se danas, uglavnom ne dovodi u pitanje (mada je masovna proizvodnja u pitanju, pa su trule jabuke uvek moguce). Francuze i Italijane je u prethodnim modelima uglavnom jebavala elektrika....Prica je slicna ko: Apple vs Samsung, Seiko vs Omega.... Postoje neki objektivni pokazatelji koji kazu da je u samoj svojoj sustini sve to tu negde i subjektivni koji predmet svog obozavanja dizu u nebesa.... U svakom slucaju, mislim da VW ima fanboje poput Epla ili Roleksa kojima ne mozes nikako utuviti u glavu da njihov brend izbora NIJE najbolji na svetu
Za kraj, citiracu jednu poznatu licnost*: "Nek' kupuje ko sta 'oce" i "Za sve je kriva globalizacija".
*Ko nije pratio na casu, profa Nesa je autor ovih mudrih izreka
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Pazi, pazi šta pričaš....šta to znači Apple vs Samsung, Seiko vs Omega....ne porediš valjda Omegu sa Samsungom , pre bi bilo obrnuto....pa 5icu isto kao i Samsung tv ili ranije video mogao si i na trafici da kupiš, a Omega je isto što i Mercedes za automobile ili Siemens za industrijske mašine, možda nisu ni najskuplji ni najbolji, ali su parametar u časovničarskoj industriji, legendaran brend, etalon za džepne i ručne satove, većina ljudi kad pomisle na kvalitetan sat, misle na "Omegu" , a luksuz "Rolex", a to nije malo. Ok je Seiko, ali Omega je Omega....
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Ovo je tipp fehler? Mislio si na Seiko?ne porediš valjda Omegu sa Samsungom
vlajo, zaboga, ne mislis valjda da je Grand Seiko u bilo kom segmentu (osim brendinga) inferioran u odnosu na Omegu? Ili da je Apple (osim po brendingu) na bilo koji nacin superioran u odnosu na Samsung? U tehnoloskom smislu svakako nije.
Jedno je prepoznatljivost brenda i aura misticizma koja ga okruzuje, a drugo ono o cemu ja pricam, a to je realan kvalitet za dati novac. Nema nikakve prepreke porediti Omega Seamaster AT ili Grand Seiko high beat ili Iphone 4S i Samsung Galaxy S3 ili Mercedes C i Lexus IS 250 ili Rolex Submariner i sta znam, Blancpain Fifty fathoms. Za Rolex svi znaju i simbolizuje luksuz, a za Blancpain je retko ko cuo od sire publike, ali reci mi u cemu je Rola superiorna?
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Marketinški, pa zar je to malo?
Inače, što se Apple tiče, ja sam bio (i još uvek po malo) kompjuterski geek, tako da mi je huljenje porediti Samsung i Apple...
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Ma nije malo, ali je moja argumentacija na drugim osnovama. Apstrahujem marketinsku maglu i trudim se da ocenjujem ono sto neki proizvod realno nudi. Cela prica je zapocela oko dokazivanja da je 20% veca cena VW u odnosu na konkurenciju placanje magle. Ok, treba postovati pionirski duh Epla, ali su se pretvorili u monstruma, prodavca magle. Trudim se da se emocionalno distanciram od bilo kog proizvoda masovne potrosnje... Ne kazem da brending nije svojevrstan kvalitet i da dobar dizajn ne treba platiti malo vise, ali ne zelim da me neko ''bije po usima'' samo radi brenda. Recimo, video sam i malo se poigrao sa Rolex explorerom i Omegom AT, nema sanse da bih dao 2000 dolara vise za Rolex samo zato sto je Rolex. (verovatno bolje drzi vrednost u daljoj prodaji (isto ko i VW) ali, iako na to treba misliti, nije vredno prvobitnog "dranja". Naravno, sve ovo je samo moj stav i apsolutno postujem da neko misli drugacije. (Volim polemike, pa se cesto trudim da argumentujem zasto nesto mislim, ali nemam nikakvih motiva da ubedim sagovornika u ispravnost svog misljenja)
Bookmarks sajtovi