izgleda da nije... probao sam da nadjem greske.
izgleda da nije... probao sam da nadjem greske.
ne mogu vise da idem u off na rodjendanima, ali mi je duznost da javim da se udruzenje za
zastitu bakija & sturmana sastalo i donelo sledece odluke:
1) sturman forever !
2) volimo surmana kao sto ga baki voli!
3) ko voli sturmana, mora da se bavi i sportskim streljastvom.
4) branicemo bakija po svaku cenu!
@Luger: NAAAJSS!!
A sad:
Kakav kul autic?!?! Vozio bih ovo
(Secam se jednog primerka pored koga sam stalno prolazio u drugoj polovini 80ih):
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
^ Interesantan autić. Od dodatne opreme - vaza sa cvećem . Koliko znam takvih automobila je bilo puno u Nemačkoj i bili su namenjeni invalidima ( to su bili mahom ratni invalidi ), kojih je 50-tih, 60-tih pa i kasnije bilo puno .
da, to je auto koji je bio namenjen za invalide, sto je verovatno razlog da ga ljudi
ne primecuju, ili ne razmisljaju o njemu kao o ozbiljnom autu.
moje licno misljenje je da je taj auto dizajnersko cudo, da je genijalan,
i da je vrlo nepravedno zapostavljen u istoriji automobilizma.
ja bih ga i danas vozio bez problema po gradu, i garantujem da bi privukao
vise paznje nego smart ili novi mini, recimo...
I ja sam tada slusao da je to auto za invalide iako sada na netu nigde nisam pronasao podatak koji to potvrdjuje. Jednostavno BMW Isettu definisu kao "bubble car". Mikro auto, svojevrsni Smart pedesetih
Evo clanak sa Wikija: Isetta - Wikipedia, the free encyclopedia
Evo zanimljiv muzej: http://microcarmuseum.com/virtualtour.html
Poslednja ispravka: anbeast (7.10.2012. u 16:07)
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Ja sam na više mesta pročitao ( ne pitaj me gde, ne sećam se ) a i u nekim emisijama čuo da su ti automobili bili namenjeni invalidima. E sada da li su ih mogli kupiti i ljudi koji nisu imali neki invaliditet, ne znam. Bilo je nekoliko proizvođača koji su pravili takve automobile.Još jedan faktor je uticao na razvoj takvih vozila a to je opšta besparica, nedostatak sirovina, goriva itd. Zato su ovakvi automobili bili interesatni u poslertanoj Evropi, posebno Nemačkoj.
Prakticno su bili zamena za motor
To je isto kao i svima poznati smart, reliant regal i piaggio ape, zamena za motor sto kaze anbeast
Da pravljeni su u vreme velike krize i u njih su ugrađivani motori iz BMW motocikala samo sto je dodat ventilator i oklopljen limom radi hlađenja. Mogao je da razvije brzinu od 80 km/h što i nije tako loše. Zadnji točkovi su tako blizu pošto ovi automobili nisu imali diferencijale (opet radi uštede). Jednog sam video svojevremeno kao dete.
Bookmarks sajtovi