Hmmm, mislim da ove AirMAx ipak ne bih nosio mada su sulude Uostalom, jedini MAX koji bih nosio je onaj za kosarku, tu zaista sva ta amortizacija savrseno ima smisla
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Kako to "misliš da ih ne bi nosio"?? Ja sam 100% siguran da ih ne bih nosio.
Ja uopste ne mogu da zamislim da ovo neko nosi. Nema sta ''sportska elegancija''
Branko Kockica objasnjava sustinu...
btw, koji to sat nosi?
jole777 kaže:
E to je trebao političarima da objasni, a ne deci
Trebalo bi da je DW-5000C.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Evo nešto za šta verujem mnogi nisu čuli. Nešto što zavređuje divljenje. U pitanju je obučavanje dece da prežive pad i boravak u vodi.
O čemu se radi. U SAD se svake godine udavi oko 4000 dece ( misli se na malu decu infant-odojče, toddler- dete koje je tek prohodalo, dakle ne radi se o tinedžerima i sl ). Deca se mahom dave u kućnim bazenima. Kao što se može i pročitati u videu to je glavni uzročnik smrti u 18 država SAD kada su u pitanju deca mlađa od 5 godina. Dr. Harvey Barnett, je 1966. godine započeo program ISR sa ciljem da se tome stane na put tj da se mala deca odnosno bebe obuče da prežive pad i boravak u vodi dok pomoć ne stigne. Bebe starosti od 6 -12 meseci obučavaju se da se prevrnu na leđa i plutaju, dok se bebe starosti od 1-6 godina uče da plivaju dok se ne umore zatim se okrenu na leđa, uzmu vazduh, odmore se i nastave plivanje dok ne stignu do ivice bazena.
Novorođenčad po rođenju imaju instinkt za plivanje ali on brzo nestane, zato je i broj tragičnih slučajeva tako velik. Obučiti tako malu decu, od kojih mnoga ne pričaju (odojčad ) ili slabo pričaju ( malo veće bebe ), koja ne hodaju ili nesigurno hodaju itd je za svaku pohvalu. Postoji oko 800 dokumentovanih slučajeva spašene dece koja su prošla ISR program.
Video u prilog napisanom.
Vidim da i kod nas postoji nešto slično e sad da li je krajnji rezultat isti, ne znam. I bebe plivaju na Starom DIF-u | Beograd | Novosti.rs
Meni je tema baš interesantna pa rekoh da podelim, možda se još nekom svidi.
Poslednja ispravka: skydrummer (8.3.2013. u 23:45)
Bookmarks sajtovi