Strana 158 od 413 PrvaPrva ... 58108148154155156157158159160161162168208258 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1.571 do 1.580 od ukupno 4130
Like Tree5876Likes

tema: Off topic chat zez soba!

VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    984

Određen forumom Re: Off topic chat zez soba!

Nije tema koja bi se očekivala na forumu o satovim ali ...

Strojev korak kada se izvodi kako treba nije baš jednostavan i da bi se postiglo savršenstvo treba dosta vremena i znoja. E sad, i od boljeg postoji bolje. Ako vas zanima kako izgleda savršenstvo onda pogledajte sledeći video. Ako vam se čini da su i obrve u istoj ravni , u pravu ste. U drugoj polovini videa možete videti kako se dolazi do savršenstva.

Dokaz da pripadnici vojske mogu da režiraju pravi porodični spektakl je u sledećem videu. Jedan od retkih, bar mi se čini, gde aktivno učestvuje i orkestar. Ovakvi nastupi nisu retkost na zapadu i koriste se u različitim prilikama, od otvaranja sportskih događaja pa nadalje ( ima dosta relativno sličnih nastupa ). Muzika je odlična posebno u drugom delu.
    RUS, vladas, GIvan and 2 others like this.

Istaknuti član Avatar korisnika marko14
    Član od
    21.3.2009.
    Lajkovi
    7833
    Reputacioni uticaj
    28
    RUS and Zagor like this.

Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lajkovi
    18032
    Reputacioni uticaj
    282

Citat skydrummer kaže: Pregled poruke

]
    Dresura na zavidnom nivou
    Jel se dobija za ovo CAC ili CACIB ?

P.S.-Ne volem ni dresuru pasa a kamoli ljudi.
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

Član od
    23.6.2011.
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    984

Ne bih se složio ali dobro, nije mesto . Svako ima pravo na svoje mišljenje.

Moderator Avatar korisnika VLADAN P
    Član od
    18.10.2010.
    Lajkovi
    18032
    Reputacioni uticaj
    282

Ovo je Off topic soba - Ovde su dozvoljene sve rasprave koje nisu eksplicitno zabranjene pravilnikom
    Meni bi baš bilo interesantno da čujem tvoje ,a i svako drugo, mišljenje po ovom pitanju.
    Zašto bi neko želeo da bude u situaciji kao ovi momci sa snimka?

'' E,vidi šta su me naučili - Umem ,na komandu,da radim iste stvari kao i hiljadu mojih kolega! ''
    ZAJEDNO SMO SKUPA!

Član od
    23.6.2011.
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    984

Prvo ću reći da na osnovu provedenog vremena na forumu rekao bih da po pitanju većine stvari ( bar kada je u pitanju ono o čemu se pisalo na forumu ) imamo slično mišljenje.
    Kada je u pitanju konkretan snimak tu se izgleda uopšte ne slažemo. Ne mislim da to treba nazivati dresurom, zna se šta se dresira. Ovo je samo jedna od radnji koju ovi momci i devojke mogu da urade, koja im verovatno nije ni prioritetna ali je ipak rade. Ne treba pomisliti da svaki kineski vojnik ovako maršira , ovo su odabrani pripadnici svih rodova vojske i mornarice koji paradiraju u čast pobede u Drugom svetskom ratu. Posebna prilika, poseban dekor, poseban pažnja posvećena detaljima, posebni gosti, posebna čast. S obzirom da je tokom tog rata poginulo, ako se dobro sećam, oko 30 miliona Kineza ovo je jedan od načina da se ta žrtva ne zaboravi.

Strojev korak ima svaka armija, neki ga izvode ovako ili onako, sa više ili manje tačnosti a Kinezi ga izvode onako kako je prikazano. Meni se lično sviđa i poštujem vanredni trud koji iziskuje onakvu tačnost, pri čemu njihov strojev korak možda nije ni najteži koji sam gledao ali je doveden do savršenstva. Velika zemlja, mnogoljudna zemlja sa potencijalno ogromnim problemima koji mogu doći spolja, s toga velika armija i velika disciplina. Zato opstaju nekoliko milenijuma.
    Zašto bi neko želeo da bude u njihovoj situaciji, ne znam. To treba pitati njih koji su, pretpostavljam, dobrovoljno upisali vojnu akademiju. Ja bih rekao da su svi oni koji su učestvovali na viđenoj paradi , kao i njhovi roditelji i nacija, ponosni. Ako je milijardu i po Kineza zadovoljno nema razloga da meni smeta.

Neko na komandu svira violinu u filharmoniji, neko na komandu hirurgu dodaje operacione instrumente , neko u slučaju kiše na komandu prekrije ceradom teniski teren za 30 sekundi a neko gazi strojev korak na paradi ili svira i maršira i šta sve ne kao na onom drugom snimku. Ja sve to poštujem.

Nisam mislio da ću ovoliko morati pisati i obrazlagati . U suprotnom možda ne bih ni postavljao snimak.
    Poslednja ispravka: skydrummer (11.6.2013. u 16:58)
    HADzI DALIBOR, GIvan, zare and 1 others like this.

Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    26.10.2009.
    Lajkovi
    4375
    Reputacioni uticaj
    140

Vladane,
    Ne znam dali si bio u vojsci,a ako nisi strojak je prva stvar koju naučiš i radiš to svaki dan do kraja obuke,a neko i do kraja vojnog roka.
    Ništa tu čudno nema,ni sarkastično. Jednostavno,vojska nije rulja i to se odlično pokazuje strojevim korakom.
    vladas, zare, skydrummer and 1 others like this.

Stariji član
    Član od
    15.3.2011.
    Lajkovi
    2181
    Reputacioni uticaj
    79

Ha, simpatična diskusija... pa malo da dosolim. Što reče Hadži, vojska nije rulja i smisao "strojevog" je svojevrsno pranje mozga. Beli veš po mogućnosti, osnovni je uslov za efikasnost mašinerije, jer vojska = mašina a vojnik = zupčanik. Da nije, Leonidas ne bi ič napravio s Persijancima. I to nema veze s tim da li je neko sklon militarizmu ili cveću, rat je nažalost u ljudskoj prirodi a konradiktorno je to što bez istog ne bi bilo ni ovakve civilizacije ni tehnološkog napretka. Ni ručnih časovnika, naravno. Ne kažem da mi se rat zbog toga dopada, daleko bilo. U svemu tome poezija je rezervisana za generale a sva tragedija pripada redovima i prašinarima.

Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    26.10.2009.
    Lajkovi
    4375
    Reputacioni uticaj
    140

Vojnik ne smije da razmišlja,nego da izvršava. Ako ima vremena da razmišlja,smisliće nekakav zijan!
    vladas, VLADAN P, Vukas and 2 others like this.

Stariji član Avatar korisnika GIvan
    Član od
    11.11.2009.
    Lajkovi
    2418
    Reputacioni uticaj
    17

...1985. godine na služenju u JNA u Petrinji, bio sam u počasnom vodu u nekoliko prilika, sa sve pucanjem u vazduh počasnog plotuna...sa 19 godina sve je lako...merkam sat made in prc...
    vezba stvara majstora

Slične teme

1. Chat
    By milan zmaj in forum Ankete
    Odgovora: 20
    Poslednja poruka: 2.1.2012., 14:01

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke