Vredi procitati...
https://medium.com/life-learning/2a1841f1335d
Vredi procitati...
https://medium.com/life-learning/2a1841f1335d
"The difference between who you are and who you want to be is what you do."
Dosta dobri, iako mozda pomalo previdja neke stvari...
"Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."
zna li neko koliko kosta krunica za sat fossil u pitanju je ona za navijanje sata?
Pokusaj da kontaktiras BPM Satovi & Nakit. BPM Watches OnLine Store, oni su distributeri Fossil satova kod nas, trebalo bi da mogu da nabave.
Sto se tice cene, nemam predstavu koliko bi moglo da kosta, ako uopste uspes da nabavis originalnu.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
pa kod njih sam i kupio, nije mi bitno da li je original bitno mi je samo da sat radi
Ako ti to nije bitno, onda pogledaj kod nekih casovnicara. Pogledaj ovde na listi ko je iz tvog grada, ili okoline, okreni ga telefonom i pitaj.
Servisi satova | Svet Satova
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
hvala.
Vrlo interesantan video. Vredi pogledati.
Vrlo interesantno, iako manje vise poznata prica. Medjutim, koren je daleko dublje, i svaka promena u ovom sistemu je izuzetno slozena. Poznata je prica sa stampacima, sijalicama, cak i patikama, kompjuterskim komponentama, cak i kolima. Naime, izvesni programi za industrijsko dizajniranje mogu da predvide zivotni vek svakog dela u proizvodu, i to preciznoscu od +- 2 nedelje.
S druge strane, nije tesko zamisliti slucaj gde su sve sijalice bez veka trajanja. Kupis jednom. Naravno, fabrike nemaju vise posla (posto, realno gledano niko ne menja sijalice da bi pratio bilo kakav trend), gase se, time i radnici idu na ulicu. Kuce, takodje. Amerikanci prave montazne kuce, koje zapravo nemaju predugacak zivotni vek, za razliku od klasicnih zidanih. Nekome ce takodje dobri zvucnici biti nezamenljivi - dobar zvuk danas ce biti dobar i kroz 100 godina. Namestaj ce se vrteti od ruke do ruke. Potrosna kompjuterska roba. Cak i automobili bi se drasticno slabije kupovali. Cak bi se i telefoni mnogo manje kupovali. Naravno, kod robe koja konstantno napreduje, poput tehnike postoji izrazenija potreba da se stvari menjaju za bolje i novije, ali objektivno - koliko nas bi kupilo veoma kvalitetan telefon sada, i zadrzalo ga narednih 10 godina. Uvek ce imati funkcije koje trebaju, a nece se kvariti.
Ovo je surova realnost, ali je realnost. Jedna od najbitnijih stvari je da ekonomija tako funkcionise, cak prilicno uspesno. Problema sa strane ekologije i materijala su shvatili i sami proizvodjaci, i to je razlog zbog koga se reciklaza aktuelizovala poslednjih godina.
Oh, da. Kao buducem inzenjeru, nadam se, pomalo je neobicno saznanje da cu morati da pravim nesto sto nije maksimum koji je moguce postici.
U svakom slucaju interesantna prica @skydrummer
"Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."
Bookmarks sajtovi