Strana 227 od 413 PrvaPrva ... 127177217223224225226227228229230231237277327 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 2.261 do 2.270 od ukupno 4130
Like Tree5876Likes

tema: Off topic chat zez soba!

VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    984

Određen forumom Re: Off topic chat zez soba!

Interesantna priča u smislu tragičnog vremena u kome živimo. Mogao bi se taj video komentarisati na mnogo načina i ni jedan nebi bio pozitivan. Ne radi bez razloga 2/3 stanovništva u razvijenim zemljama u sektoru usluga ( tercijalni sektor ). Nečiji konzumerizam neko mora da plati, pritom ne radi se o plaćanju novcem radi se o ovakvoj vrsti plaćanja "Pollution in China", Documentary Project of Photographer Lu Guang (35 pics) - Izismile.com . Pojedini delovi Zemlje ( ne samo u Kini ) odavno ne liče na planetu Zemlju i verovatno nikada više neće ni ličiti. Sama šoping manija nema toliko veze sa gubitkom radnih mesta, posebno danas kada roboti obavljaju ne mali broj operacija i kada većina radnika razvijenih zemalja radi u pomenutom tercijalnom sektoru, koliko ima veze sa brutalnim maksimiziranjem profita određenih multinacionalnih kompanija i agresivnm manipulativnim marketingom. Kako drugačije objasniti histeriju u bogatim zemljama kada ljudi danima noće ispred robnih kuća čekajući da se pojavi najnoviji model telefona ( da ga ne imenujem ) ulećući u stampedu čim se vrata robne kuće otvore ( kao da ne mogu doći za 2-3 dana ).

Čak i kada čovek nešto ne želi da kupi nateraće ga da kupi putem pomenutog programiranog zastarevanja proizvoda. Primer su i današnje sijalice, ove obične žarulje. Već duže vreme ni jedna mi u kući ne sija duže od mesec-dva dana ( one štedljive prave neko sveto koje ne umem ni da opišem ). Nekada, ne tako davno, dok smo umeli sami da pravimo sijalice, one su trajale godinu dana ( ne znam koliko radnih sati ali godinu dana sigurno ). IT sektor-to je pa posebna priča.
    U principu na ovu temu bi se moglo mnogo toga reći ali jedno je sigurno sve ima svoj početak i kraj.
    Poslednja ispravka: skydrummer (15.2.2014. u 22:15)

Banned
    Član od
    26.1.2011.
    Lajkovi
    2316
    Reputacioni uticaj
    0

eh sky toiko sam ja pisao o tranziciji imperijalizma u hiperimperijalizam i objasnjavao indoktriniranoj masi neoliberala i altantista da je privredni rast u socijalistickom drustvu jedini odrzivi privredni rast i da se danasnji ''rast'' bazira na skracenju zivotnog ciklusa proizvoda i da smo svi igrali poslednje dve decenije ulogu ''korisnih idiota'' sto bi rekao veliki Lenjin

i da je javno mnjenje koje nije u stanju da proizvodi mentalnu i fizicku buku izlozeno nezamislivo mocnom ekonomskom inzenjeringu

i da covek tendenciozno i po nahodjenju utice na tok evolucije, od vajkada do danas

o ovome bih mogao pisati tomove knjiga poput Lenjina, ali kome i cemu

Stariji član Avatar korisnika himmelstrider
    Član od
    25.9.2013.
    Lajkovi
    516
    Reputacioni uticaj
    23

"Kako drugačije objasniti histeriju u bogatim zemljama kada ljudi danima noće ispred robnih kuća čekajući da se pojavi najnoviji model telefona ( da ga ne imenujem ) ulećući u stampedu čim se vrata robne kuće otvore ( kao da ne mogu doći za 2-3 dana )."

Uspesnim marketingom.

Sve je to posledica trke da budes brzi, bolji, jaci. Ljudi iz marketing sektora prosto traze nacine kako da prodaju proizvod sto bolje - nalazeci slabe tacke. Stampedo se da objasniti time sto se smatra neophodnim da nesto imas pre komsije, a postoji i drugi razlog. Najcesce se prvi kontigent proizvoda rasproda odmah te noci. Zasto ? Zato sto je kontigent namerno ogranicen, bas kako bi se narod naveo na divlju kupovinu odmah. Takozvano gradjenje "hype" oko proizvoda.

Iskreno, ovo moze da funkcionise ovako kako funkcionise, samo treba posvetiti paznju zivotnoj sredini. Zapravo, 80% jednog starog telefona moze da se reciklira i upotrebi u novim proizvodima. Ostalih 20 % je moguce odgovorno unistiti. tako je sa svim proizvodima, osim sto se neki mogu reciklirati 100%. Sta je zabrinjavajuce, medjutim, je cinjenica da to niko ne radi u meri u kojoj bi trebalo - zato sto ce to stopu razvoja smanjiti sa 18 % godisnje na samo 17.6%. Pomalo karikiram stvari, odgovorna reciklaza zahteva dugo vremena i planiranja, kao i znatne investicije, ali je to nesto sto treba da bude obavezno. Svet je defintivno zasao u mracne vode, ali tako je kako je.
    "Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."

Banned
    Član od
    26.1.2011.
    Lajkovi
    2316
    Reputacioni uticaj
    0

evo sky jedne pesme za tebe

akcenat je na muzici, ne na ideologiji da se razumemo

a moze i jedna Šmugljanka

Red Army Choir: Smuglianka. - YouTube

Član od
    25.9.2013.
    Lajkovi
    516
    Reputacioni uticaj
    23

Vodka i tompus trenutno... batalimo velike probleme na momenat...
    "Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."

VIP član Avatar korisnika skydrummer
    Član od
    23.6.2011.
    Lajkovi
    30920
    Reputacioni uticaj
    984

Himstrider nisam siguran da li se više slažemo ili ne, ozbiljna je ovo tema o kojoj se malo razmišlja što je najgore oni koji su plaćeni da o njoj razmišljaju ne razmišljaju. Histerija sama po sebi nije normalno stanje pogotovo kada joj je uzrok telefon. To pokazuje samo da je poremećemo gotovo sve.
    Da bi neko živeo na visokoj nozi neko drugi to mora da plati. Istorija to pokazuje. Sve se može sumirati rečima :
    The World is big enough to satisfy everyone's needs, but will always be too small to satisfy individual greed. - Mahatma Ghandi.
    No, da ne dužim više.

Milane- lisice . Evo da i ja tebe častim jednom :

Ovde ako neko ne stane na pravo mesto na bini ostane bez obrva.

Inače volim da slušam ovaj hor.

Banned
    Član od
    26.1.2011.
    Lajkovi
    2316
    Reputacioni uticaj
    0

ooooooooovo je sjajno sky, znam za njih, nisam ovo izvodjenje do sada preslusao
    skydrummer likes this.

Stariji član Avatar korisnika kiss kiss bang bang
    Član od
    10.9.2011.
    Lajkovi
    1931
    Reputacioni uticaj
    17
    Poslednja ispravka: RUS (18.2.2014. u 10:49)
    "The difference between who you are and who you want to be is what you do."

Član Avatar korisnika Srđan
    Član od
    22.10.2013.
    Lajkovi
    1519
    Reputacioni uticaj
    14

Ahahaha...vrhunski!

Član od
    25.9.2013.
    Lajkovi
    516
    Reputacioni uticaj
    23

Kick-off !!!

Slične teme

1. Chat
    By milan zmaj in forum Ankete
    Odgovora: 20
    Poslednja poruka: 2.1.2012., 15:01

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke