Ne znam zašto, ali setio sam se onog crtaća sa Duškom Dugouškom i Aladinovom čarobnom lampom sa antologijskom rečenicom „Hasan seckati!"
Šalu na stranu, kod ovih se kazna za krađu odmerava na osnovu štete, pa nije čudno što su dobili doživotnu. Kako sam negde čitao, Bahrein je zemlja sa izuzetno niskom stopom kriminala, a pošto leže na nafti i imaju para, broj krađa je zanemarljiv. Što zbog kazni, a što zbog standarda, kod njih je sasvim normalno da odeš u kupovinu i ostaviš auto sa ključevima u bravi i uključenom klimom. Dodouše, kada bi kod nas primenjivali šerijatske zakone, mislim da bi veći deo stanovništva morao da koristi ortopedska pomagala, dok bi zatvori morali da imaju smeštajne kapacitete jednog manjeg grada
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Mislim da će u Bahreinskom zatvoru dobiti tretman u skladu sa zahtevima Amnesty international
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Misliš zatvor sa pet zvezdica? All inclusive je ionako garantovan
Ljudi, trebam pomoc. Jel' mi je bolje iz Zagreba za Petovaradin ici na Bajakovo, pa preko Rume ili je bolji put Vinkovci-Vukovar-Ilok-Backa Palanka?
Auto put ako nema gužve.
Slažem se sa Daliborom. Put preko Rume je mnogo prijatniji i lakši za vožnju, jer vožnje po magistralnom putu ima relativno malo.
Ides samo ravno do Rume, skrenes levo i picis preko Fruske gore, tamo ako ides na Ilok pa za NS, ima policije koliko volis....a od Rume do Petrovaradina imas 1 (malo jaci) sat normalne voznje.....
A mozes svratiti i do mene u NS na kafu ili sta vec.....kada si vec tu!
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
To sam i ja mislio, ali imam jednog na poslu sto je rodom iz Petrovaradina i on je dosao sa idejom da nam je bolje i brze (?) preko Iloka i Backe Palanke.
Mario, tamo sam samo dok odradimo posao i idemo za Beograd, pa ne vjerujem da ce biti puno vremena
Bookmarks sajtovi