Kad primiš tu,posle nedelju dana još jednu pa onda za 6 meseci još jednu da bi imao celu zaštitu. I mene je ker ujeo u primio sam. Alo može posle 3 dana
Kad primiš tu,posle nedelju dana još jednu pa onda za 6 meseci još jednu da bi imao celu zaštitu. I mene je ker ujeo u primio sam. Alo može posle 3 dana
next year at this time I'll be a millionaire
Videcu, kad sam preziveo rdjavu zicu...
"Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."
Nemoj "videću" nego primi vakcinu. Da nije probijena koža,pa i ok da eskiviraš bocanja , pošto jeste, nema zezanja- oš glavom da platiš!?
Primi to, odradi sva tri, i miran si 10 godina!
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Kad smo vec kod toga, da li je vakcina zaista efikasna? Vise puta sam citao o tome da ta vakcina zapravo ne deluje, kao i da sam tetanus u cistoj rani (dezinfikovanoj i nezagnojenoj) ne moze da prezivi dodir sa kiseonikom. U Austriji od 12 zabelezenih slucajeva tetanusa u godini 6 ili 7 ljudi je bilo pod aktivnim dejstvom imunizacione vakcine. Da li je vakcina zaista korisna i neophodna, bilo kod ujeda ili posekotine na rdjav predmet?
Na jednom blogu sam procitao da se tetanus skoro ekskluzivno javlja kod ljudi koji ne vode higijenu onako kako treba, najcesce penzioneri i poljoprivednici. Primer, poseku se u njivi (gde je u zemljistu prisutan bacil tetanusa), to se zapuni zemljom i ne uspeju da operu skroz.
"Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."
Nista nije 100% efikasno ali to nije razlog da se ne primi. Teorijski si zasticen 10 godina ali ako se daleko bilo nesto slicno ponovi za 3-4 ili npr. 7 godina opet ce doktori traziti da primis tetanus, bez obzira sto nije proslo 10 godina od zadnjeg primanja tetanusa.
Zna li neko mogu li da primim tetanus u Nisu, iako nisam odande niti imam karton tamo, kao i koliko bi to kostalo?
Imaš verovatno gradski zavod. Tu bi trebalo da bude za dzabe. A trebaš tetalpan i tetabulin. Drugi se plaća...kaze žena ako je sestra baksuz naplatice ti ako ne onda neće.
Pretpostavimo da je baksuz, o kojem redu velicine pricamo? 500,1000,2000?
Oko 1500 din..Alo gradska nije dežurna moraš da saznaš koja jeste. Možda i prodjes za dzabe
Bookmarks sajtovi