Strana 290 od 413 PrvaPrva ... 190240280286287288289290291292293294300340390 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 2.891 do 2.900 od ukupno 4130
Like Tree5876Likes

tema: Off topic chat zez soba!

Stariji član Avatar korisnika himmelstrider
    Član od
    25.9.2013.
    Lajkovi
    516
    Reputacioni uticaj
    23

Određen forumom Re: Off topic chat zez soba!

Postujem ja dizel motor, za nekog ko ima normalne potrebe i vozi normalno to je idealno. Cesto manja potrosnja, odlican odziv na niskim obrtajima, cak i bolji start od benzinca, ali za bolesnike poput mene on je nedovoljan. A i ono... zabavnije je gurati motor na 7k obrtaja nego ga menjati na 4k, gde prestaje upotrebljiv "torqueband" dizela
    "Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."

Stariji član Avatar korisnika Baron
    Član od
    19.3.2009.
    Lajkovi
    5193
    Reputacioni uticaj
    23

Pazi, relativno mali dizelas sa ogromnim obrtnim momentom je stvarno "upotrbljiva" svakodnevnica, al nemoj misliti da ne sanjam clio rs ili kakvog abarta

Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    26.10.2009.
    Lajkovi
    4375
    Reputacioni uticaj
    140

23jewels,

Atmosferac se podrazumjeva,a turbo ne želim ni pod razno. To je meni nepotrebna komplikacija koja fino skraćuje život motoru.

Kada sam prošle godine birao auto,atmosferac je bio uslov broj 1.

Izbor: Škoda Rapid,Kia ceed,Hyundai i30,Reno Fluence,Ford Focus. Rapid otpao zbog malog 1.2htp,visoke cijene i unutrašnjosti iz prošlog vijeka. Fluence otpao zbog male visine na zadnjoj klupi,mjenjač 5 brzina koji bi mogao biti bolje usklađen sa 1.6 benz,limuzinski gepek,i loš materijal unutrašnjosti(početna ponuda). Focus skuplji od sviju sa 105ks 1.6 benz,maaalo prostora na zadnjoj klupi,servis daleko. Ostali Kia i Hyundai. Izabrao Kia zbog bolje opreme i bolje ponude za keš. Motor provjereni 1.4 100ks atmo,lanac umjesto remena. Prostora i naprijed i pozadi više nego dovoljno. Može se normalno voziti od 1500o/min,a pošteno povuče iznad 3000.
    Dizeli,današnji,nisu za grada. Otvoreni put ok i ko se puno vozi.
    Poslednja ispravka: HADzI DALIBOR (14.11.2014. u 21:41)

Član od
    19.3.2009.
    Lajkovi
    5193
    Reputacioni uticaj
    23

Određen forumom Off topic chat zez soba!

A kako ne skraćuje skoro svakom dizelašu danas? Mislim da nisi u pravu. Taksisti sa oktoavijama 1.9tdi su redovno prešli po 400-500kkm bez otvaranja glave motora, ajde to predji sa tvojim 1.4 a da ne prospeš ventile po komšiluku.
    E sa ovim tvojim editom se vec slazem, za kratke gratske voznje su bolji benzinci.
    Poslednja ispravka: Baron (14.11.2014. u 21:48)

Član od
    25.9.2013.
    Lajkovi
    516
    Reputacioni uticaj
    23

Ne skracuje turbopunjac zivot motoru.... Jeste opterecenje tu, ali nije to toliko drasticno koliko se prica. Turbopunjac je realna buducnost, a bogami i sadasnjost, prosto daje mnogo za malu cenu. Problem neravnomerne isporuke snage, deformisana kriva snage iliti, po naski, "turbo lag" je druga stvar, ali nista strasno
    "Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."

Istaknuti član Avatar korisnika backarelli
    Član od
    27.11.2011.
    Lajkovi
    10895
    Blogovi
    1
    Reputacioni uticaj
    137

.....................
    Priložene slike Priložene slike Off topic chat zez soba!-uploadfromtaptalk1416001661992.png  
    Victorinox - real steel with mechanical soul

Član od
    19.3.2009.
    Lajkovi
    5193
    Reputacioni uticaj
    23

Na sajmu sam se zalijepio za clio rs, 200ks, duplo kvacilo,ricaro, bezobrazno tanke gume, u kombinaciji sa krizom srednjih godina, lol

Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lajkovi
    13230
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    602

Samo da pitam, zbog čega su novi dizeli loši za kratke gradske vožnje? Jeste da imam benzinca, ali me zanima jer se ne razumem mnogo u ovu problematiku.
    Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.

Član od
    25.9.2013.
    Lajkovi
    516
    Reputacioni uticaj
    23

Kupis duplu garazu lepo, i onda jedna Carrera GT sa roll-barom, sportskim sedistem i 6 point pojasevima. Podrazumevano, seces ruku do ramena svakom ko je takne. I pored toga jedan Mercedes C63 AMG za porodicu, njega moze i zena da vozi (ako sme ). Pa sta covek vise da zeli od zivota....

@Neso Svaki auto je los za kracu gradsku voznju zbog nemogucnosti da postigne radnu temperaturu, ili postizanje iste za vrlo kratke periode. Dizelima temperatura pravi... malo vise problema nego benzincima
    Poslednja ispravka: himmelstrider (14.11.2014. u 22:05)
    Neša likes this.

Moderator Avatar korisnika Neša
    Član od
    21.1.2011.
    Lajkovi
    13230
    Blogovi
    9
    Reputacioni uticaj
    602

Hvala Himmel. Sad sam se setio da se jedan prijatelj koji je vozio feliciju dizel žalio da auto dosta troši ako često vozi na kratkim relacijama (oko 3 km, česte porodične posete). Imam mitsubishi lancer, koji može da postigne pristojnu temperaturu za kratko vreme i potrošnja mu je pristojna (8 litara ili manje, nešto preko toga ako je veoma hladno), dok je na otvorenom putu moguće ostvariti nešto malo ispod šest litara. Kad pogledam cene goriva, mislim da ću ostati na benzinu, iako mi nije u planu da menjam miciku.
    Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.

Slične teme

1. Chat
    By milan zmaj in forum Ankete
    Odgovora: 20
    Poslednja poruka: 2.1.2012., 14:01

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke