Strana 292 od 413 PrvaPrva ... 192242282288289290291292293294295296302342392 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 2.911 do 2.920 od ukupno 4130
Like Tree5876Likes

tema: Off topic chat zez soba!

Istaknuti član Avatar korisnika 23jewels
    Član od
    9.10.2010.
    Lajkovi
    7987
    Reputacioni uticaj
    231

Određen forumom Re: Off topic chat zez soba!

Naravno da nije bitno, jer nema veze sa onim sto sam napisao. Tacno znam sta sam mislio, i to napisah. Ekspanzija je sirenje, prosto prevedeno. Dakle proces kada sagoreli gasovi potiskuju klip na dole, u trecem taktu. Ono sto dovodi do toga je sagorevanje sabijene smese u vrlo uskom prostoru. To sagorevanje, na sta god se delilo, a mozes da ga krstis kako hoces (dal je kuplung ili kvacilo), za mene je to u prethodnom postu eksplozija, kao sto rekoh kontrolisana.

edit: U ta Nemacka propagandna s*anja ne verujem, iako ne kazem da ne moze da predju. prosto, voznja na valjcima nije ni priblizna voznji u stvarnosti. Dalje, znas kako firme vrse testiranje potrosnje goriva. Posebno pripremaju modele za to, sve spojeve prelepe trakom radi manjeg otpora, biraju nadmorsku visinu, temperaturu...i na kraju sta bude...30% vise u stvarnosti nego deklarisano... papir trpi sve. Pisalo je i na bukvi, jbg...
    Poslednja ispravka: 23jewels (14.11.2014. u 23:12)

Stariji član Avatar korisnika himmelstrider
    Član od
    25.9.2013.
    Lajkovi
    516
    Reputacioni uticaj
    23

Sad ga i mi malo tupimo, da izvinete... Ocete i snagu i trajnost, cvrc Milojka. Kupite lepo Mercedes 190 D sa nepunih 60 konja pa vozite 1 milion, ali ako hocete da divljate, ljudi, motor oce da vrisne.
    "Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."

Istaknuti član Avatar korisnika Dragojlovic Darko
    Član od
    4.12.2012.
    Lajkovi
    9742
    Reputacioni uticaj
    247

Samo da pitam nesto, necu da se uplicem puno, da li putni racunar u autu laze podatke o potrosnji ako vec papir trpi sve. Negdje procitah u ranijim postovima da je cijena dizela veca nego bezolovnog, to mozda kod vas ovdje u cg je dizel 1.19 cini mi se a benz oko 1.35 mozda i vise, osjetna razlika
    Ac Milan, il club piu titolato al mondo

Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    26.10.2009.
    Lajkovi
    4375
    Reputacioni uticaj
    140

23jewels,
    Potpis na sve.
    Ništa nije izdržljivo kao atmosferac svejedno benzin ili dizel. Primjer za benzin su američki V8- svu karoseriju zdrobiš ili je vrijeme pojede,motoru ne možeš pera odbit(pride su svi automatici). Dizel: Mečka 123-ka = traktor!
    Male turbo benzince ubacuju zbog povećanja snage i manje količine izduvnih gasova ali na štetu trajnosti.
    Potrošnja im je ok ukoliko je lagana noga na gasu,jače ga stisni i troši ko lud.
    Deklarisana potrošnja danas nema veze sa stvarnošću. Nema šanse da motor od npr. 3 litre troši 5-6 l goriva. Ja to postignem sa 1.4 na 80kmh bez klime- u gradu teško ispod 8l(Doboj je u pitanju- špica u BG je druga priča).

Istaknuti član Avatar korisnika jagos
    Član od
    4.11.2009.
    Lajkovi
    5664
    Reputacioni uticaj
    54

dare bezolovni 95 kosta 1,25 eura ovde u cg.u bosni je bio jeftiniji benzin od dizela ne znam da li je jos uvek tako.nema tu nauke manji auto laksi sporija voznja manje trosi.inace kao pravu potrosnju racunam samo kad punim rezervar i podelim sa kilometrazom.
    HADzI DALIBOR likes this.

Istaknuti član Avatar korisnika Dragojlovic Darko
    Član od
    4.12.2012.
    Lajkovi
    9742
    Reputacioni uticaj
    247

Da da od skoro je pojeftinio ali dizel idalje jeftiniji. Ja stvarno nisam racunao potrosnju niti se opterecivao oko toga, ali kad krenem recimo za pg potistim trip meter i do pg i nazad ima nekih 170-180 km, izadje prosjecna potrosnja oko 5.1 L, e sad ne znam dal to laze, mada po tome kad sipam i koliko vozim rekao bih da ne laze.
    Inace u pitanju je mercedes b200 ali je motor 1800cc 140ks.
    Ac Milan, il club piu titolato al mondo

Član od
    25.9.2013.
    Lajkovi
    516
    Reputacioni uticaj
    23

Hadzija, mozemo da se kladimo ako hoces da mogu da sklopim motor koji ce biti twin turbo i koji ce trajati kao bilo koji atmosferski. Americki motori se grade kao tenkovi, tako da njima nista nije problem, blok i glava su prosto preveliki i prejaki, tako da ih ne mozes pojesti.

Ako mene pitate, sto brzi motor sa 2.5 bar pritiskom turbine, i full wet NOS sistemom kao i ojacanim klipovima i klipnjacama, sa kvalitetnim zavrtnjima za glavu, i tanjim dihtungom za glavu, barem za milimetar. Neka izbaci glavu kroz haubu ako hoce (nece), ali ce vrat polomiti.
    "Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."

Istaknuti član Avatar korisnika jagos
    Član od
    4.11.2009.
    Lajkovi
    5664
    Reputacioni uticaj
    54

darko izmerim kad idem na duzi put tako kratke relacije nikad ne merim.mislim da ti komp malo laze ali ne znam kako vozis i koliko predjes po pg od ove kilometraze.sta znam svako vozi sta voli meni je dizel dosadio.inace u nabavnoj ceni istog auta benzin i dizel ustetis za otprilike 2000 litara goriva.e sad svako zna kolko prelazi i sta mu treba.
    Poslednja ispravka: jagos (15.11.2014. u 0:58)

Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    26.10.2009.
    Lajkovi
    4375
    Reputacioni uticaj
    140

Strider,
    Ne budi lud,turbo x2, će pojesti motor,za NOS da ne govorim.

Član od
    25.9.2013.
    Lajkovi
    516
    Reputacioni uticaj
    23

Previse vremena sam proveo uceci o motorima i sa njima. Veruj mi kad ti kazem, zavisi od same gradje motora, kao i kvaliteta upotrebljenih komponenti. U kvalitetno odradjenom turbo motoru, turbopunjac je zadnja stvar koja ce mu doci glave, osim ako ne predjes granice za taj motor. Da se razumemo, slazem se ja da je atmosferski motor pouzdaniji, ali je problem sa turbopunjacima prenaduvan - industrijske masine zapravo danas koriste sistem forced induction (turbokompresor ili obican kompresor), a one su poznate po tome da je trajnost jedan od glavnih zahteva.

NOS je druga (i duga) prica, ali ti odgovorno tvrdim da kvalitetan sistem na ispravnom motoru nece uzrokovati probleme ako se koristi kako valja

Slične teme

1. Chat
    By milan zmaj in forum Ankete
    Odgovora: 20
    Poslednja poruka: 2.1.2012., 14:01

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke