Strana 293 od 413 PrvaPrva ... 193243283289290291292293294295296297303343393 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 2.921 do 2.930 od ukupno 4130
Like Tree5876Likes

tema: Off topic chat zez soba!

Istaknuti član Avatar korisnika HADzI DALIBOR
    Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    140

Određen forumom Re: Off topic chat zez soba!

Vjerujem da se može napraviti trajan turbo ali takvog još nema,ne kada se uporedi sa ekvivalentnim atmosfercem.
    Evo ti primjeri vw tsi motora: 1.2tsi i 1.4tsi su zamijenili 1.2, 1.4 i 1.6 atmo. Bolje idu,definitivno, ali se bukvalno raspadaju do 100 000km.

Stariji član Avatar korisnika anpi
    Član od
    23.11.2012.
    Lajkovi
    9140
    Reputacioni uticaj
    16

Citat Baron kaže: Pregled poruke
    Sto se tice ekonomicnosti, nikad nijedan motor sa 110 ks nije trosio 5 u gradu ( jos sa klima uredjajem).
    Jesi li ti siguran u to sto pricas? Ako jesi, jesi li spreman staviti koju kunu, euro, dinar na to?
    Ja imam Rapid 1.6 tdi 105KS elegance. Pretezno ju vozim po gradu (Zagrebu, cije su guzve vece nego beogradske, provjereno) i potrosnja mi je zimi 5,1-5,2 sa 185 gumama, a ljeti sa 215 gumama i klimom 5,3-5,4. Na otvorenoj (ako nije autocesta) padne i ispod 4,5. Putno racunalo mi na Skodi ne laze (vozim do rezerve i tankam punog i prosjek se uvijek poklapa sa racunalom), dok mi na drugom autu, P206 2.0 hdi 90KS, dosta laze. Njegova potrosnja je oko 6 litara, a racunalo pokazuje izmedu 7 i 7,5 litara. Jbg, stara tehnologija, a jos je i smrdljivi francuz

Stariji član Avatar korisnika himmelstrider
    Član od
    25.9.2013.
    Lajkovi
    516
    Reputacioni uticaj
    23

Citat HADzI DALIBOR kaže: Pregled poruke
    Vjerujem da se može napraviti trajan turbo ali takvog još nema,ne kada se uporedi sa ekvivalentnim atmosfercem.
    Evo ti primjeri vw tsi motora: 1.2tsi i 1.4tsi su zamijenili 1.2, 1.4 i 1.6 atmo. Bolje idu,definitivno, ali se bukvalno raspadaju do 100 000km.
    Komercijalno nisu dostupni, kao fabricke varijante, ali retko koji motor se zbog turba raspadne do 100k kilometara. Vise je to red tipa 300-400k, u zavisnosti od odrzavanja i voznje. Ne polemisem da je atmosferac trajniji od turbo motora - jeste, ali problem stvarno nije toliko veliki ako je motor dobar (ako ti Volkswageni stvarno pucaju na 100k onda taj inzenjerski tim treba baciti u Dunav i upozoriti ljude u Austriji da ih cekaju sa veslima, pa tuku po glavi dok se ne udave)

@Anpi, veca konjaza zapravo vrlo cesto znaci bolju ekonomicnost - motor se manje muci i potrebni su mu nizi obrtaji. Drugar vozi Peugeot 405 sa 110 ks i potrosnja mu je 5.1 l na seoskom putu - ima krivina i cekanja ali veoma malo. Ali da sa sve klimom moze da trosi oko 5-tice, moze.
    "Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."

Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    140

Ukucaj 1.2tsi ili 1.4tsi problems i biće ti sve jasno. EA 111 serija je zlo i naopako, EA 112 su isti morori ali promjenjena gomila stvari(u upotrebi su samo godinu pa će se tek vidjeti kvalitet).

Član od
    25.9.2013.
    Lajkovi
    516
    Reputacioni uticaj
    23

Ili su inzenjeri debelo za*ebali, ili im je neko rekao da naprave motor koji ce morati da se servisira cesto - kako bi se namakle parice. Primer za kvalitetan turbo moze da bude legendarni Golf 2 sa 75 ks, skoro svaki Mercedes ili zapravo, bilo koji nemac, osim ako nije neka greska (tuga, cemer, jad poput EA 111). Japanci prave pouzdane automobile sa turbopunjacima poput legendarne, neprevazidjene i nadasve popularne Honde Civic.

U drugom uglu ringa stoji Subaru Impreza, jedna tjunirana "street legal" Supra sa 800 konja (twin turbo), Skyline, Mitsubishi Lancer EVO IX, i tako dalje.

Poenta cele price : Forced induction sistemi su stresniji za motor prvo zbog vece kompresije, a posle i zbog daleko jace ekspanzije do koje ona dovodi. Ako na atmosferski motor ubacis punjac, tu nema mnogo zivota, ali ako je motor propisno konstruisan da izdrzi sva opterecenja do kojih turbo/super charger dovodi, nema mnogo razloga za brigu.

A da, 1.2 TSI ako se dobro secam je 3-cilindricni motor, za 1.4 nisam siguran. 3 cilindra mozda imaju malu potrosnju, ali su uzasno razbalansirani motori.
    "Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."

Član Avatar korisnika borko
    Član od
    29.4.2011.
    Lajkovi
    2243
    Reputacioni uticaj
    15

Citat himmelstrider kaže: Pregled poruke
    Ili su inzenjeri debelo za*ebali, ili im je neko rekao da naprave motor koji ce morati da se servisira cesto - kako bi se namakle parice. Primer za kvalitetan turbo moze da bude legendarni Golf 2 sa 75 ks, skoro svaki Mercedes ili zapravo, bilo koji nemac, osim ako nije neka greska (tuga, cemer, jad poput EA 111). Japanci prave pouzdane automobile sa turbopunjacima poput legendarne, neprevazidjene i nadasve popularne Honde Civic.

U drugom uglu ringa stoji Subaru Impreza, jedna tjunirana "street legal" Supra sa 800 konja (twin turbo), Skyline, Mitsubishi Lancer EVO IX, i tako dalje.

Poenta cele price : Forced induction sistemi su stresniji za motor prvo zbog vece kompresije, a posle i zbog daleko jace ekspanzije do koje ona dovodi. Ako na atmosferski motor ubacis punjac, tu nema mnogo zivota, ali ako je motor propisno konstruisan da izdrzi sva opterecenja do kojih turbo/super charger dovodi, nema mnogo razloga za brigu.

A da, 1.2 TSI ako se dobro secam je 3-cilindricni motor, za 1.4 nisam siguran. 3 cilindra mozda imaju malu potrosnju, ali su uzasno razbalansirani motori.
    Mozes nam napisati tocno koji model honde s turbo punjacem?

I ovo sa Subaru-om nisam bas dobro razumio, da li i on spada u dobre turbom tlacene motore?

Član od
    23.11.2012.
    Lajkovi
    9140
    Reputacioni uticaj
    16

Himmel..., imas 3 1.2 tsi motora. 3 cilindra 75ks i 4 cilindra 86 i 105ks.
    I ne kuzim nesto. Ti pricas da su "turbopunjaci" u automobilima nesto drugo nego sto su turbokompresori i kompresori?

Član od
    25.9.2013.
    Lajkovi
    516
    Reputacioni uticaj
    23

Ah, izvinjavam se, kod Honde sam pomesao sa V-TEC. U guzvi sam pa se greske desavaju Da, Subaru spada u kvalitetne turbo motore, pogotovo njegov legendarni H 2.5L motor sa skoro 300 konja, na Imprezi. Licno sam znao coveka koji je ima, (WRX STi verzija) i koji na nju nije imao nikakve zamerke.Turbopunjac i turbokompresor su iste stvari, ali ih ja zbog predugog visenja na MotoIQ prevodim direktnije, turbocharger. Turbopunjacem zovem klasican turbo, dok kompresorom zovem punjac koji vuce snagu sa radilice, iliti "supercharger"
    Poslednja ispravka: himmelstrider (17.11.2014. u 18:13)

Član od
    23.11.2012.
    Lajkovi
    9140
    Reputacioni uticaj
    16

Ajd' napokon da naletim na nekog tko to zna
    himmelstrider likes this.

Član od
    27.10.2009.
    Lajkovi
    4373
    Reputacioni uticaj
    140

VW ima 2 1.2 motora: 1.2 htp sa tri cilindra atmo(skinut 1 cilindar sa 1.6) i taj je sada sa 75ks i 1.2tsi sa 4 cilindra od 86 i 105ks. EA 111 su još uvijek u upotrebi u Škodi Fabia i Rapid,EA 112 se stavljaju u Golf 7,novu Octaviu i Leon.
    Đe navede čađaru 1.6td iz Golfa 2- ne može se taj porediti sa današnjim 1.6tdi. Misim,danas 1.6tdi je slabiji od 90ks,a jača verzija od 110ks dok je stari imao 70ks- drastična razlika u snazi jer su tu snagu imali 1.9tdi,a pride su novi osjetljiviji na gorivo i gradsku vožnju.
    23jewels likes this.

Slične teme

1. Chat
    By milan zmaj in forum Ankete
    Odgovora: 20
    Poslednja poruka: 2.1.2012., 15:01

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke