Strana 297 od 413 PrvaPrva ... 197247287293294295296297298299300301307347397 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 2.961 do 2.970 od ukupno 4130
Like Tree5876Likes

tema: Off topic chat zez soba!

Istaknuti član Avatar korisnika 23jewels
    Član od
    9.10.2010.
    Lajkovi
    7987
    Reputacioni uticaj
    231

Određen forumom Re: Off topic chat zez soba!

Ja bih se opredelio za LUMIX, i to iz TZ serije. Nisam siguran da li se TZ30 uklapa u budzet, ali koristio sam aparat, i zaista sam prezadovoljan. Trenutno koristim TZ7. Mozda Lumix nije najbolji na testovima, na papiru, ali ja sam koristio nekoliko njihovih modela proteklih godina, i poredio sa aparatima u klasi, i moj utisak je da Lumix pravi lepse slike.

Imas i u onoj "prosumer" klasi zanimljivih aparata do 20.000, ukoliko ti nisu previse glomazni. Recimo

Lumix LZ20

Nikon L310

RUS, nokru and arch_m like this.

RUS
    RUS je offline
    Moderator Avatar korisnika RUS
    Član od
    17.4.2009.
    Lajkovi
    43550
    Reputacioni uticaj
    577

Taj Lumix kosta malo vise nego sto sam spreman da izdvojim za aparat u ovom trenutku, a ovi ostali su mi preglomazni. Najvise bi mi odgovarao neki kompakt, posto mi treba aparat koji staje u dzep.

Ja bih nesto malo, da je dobro a da nije skupo.
    "I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna

Član od
    9.10.2010.
    Lajkovi
    7987
    Reputacioni uticaj
    231

Onda neki Ixus. Oni su zaista skladnih dimenzija, a hardverski su odlicni. Baki trenutno fotografise sa Ixusom.

Takodje, ne znam koliko si zainteresovan za polovne aparate, pogotovu da ceo budzet das za polovan, ali za te pare moze da se nadje i ozbiljni Canon G9. Stariji model, ali svuda hvaljen i preporucivan od strane fotografa, a ne novinara.
    RUS and nokru like this.

Istaknuti član Avatar korisnika MMario
    Član od
    19.3.2014.
    Lajkovi
    30886
    Reputacioni uticaj
    334

Canon G modeli sve preko 7 su dobri.....
    RUS and nokru like this.
    ....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....

RUS
    RUS je offline
    Moderator Avatar korisnika RUS
    Član od
    17.4.2009.
    Lajkovi
    43550
    Reputacioni uticaj
    577

Razmisljao sam i ja o nekom Ixusu, ali ja kao laik kad ih gledam, svi su mi manje vise isti.
    Jel moze neki predlog, koji konkretno model bi bio OK.

Inace nisam za kupovinu polovnog aparata, iz razloga sto ja i da odem da uzmem nesto, ne bih znao sta da uzmem i sta da gledam. Lako mi je kad uzimam sat, tu znam sta da gledam, ovako...
    "I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna

Član od
    9.10.2010.
    Lajkovi
    7987
    Reputacioni uticaj
    231

Opet mozda predjem budzet, ali cene na netu su jako sarolike, ne moze se covek uzdati previse u njih.

Recimo ixus 230 HS.
    255HS.
    500HS.
    RUS likes this.

Novi član
    Član od
    21.6.2014.
    Lajkovi
    35
    Reputacioni uticaj
    0

Ako je kompaktni Canon u pitanju možda treba razmisiti o PowerShot S110. Cena mu je isto oko 200€, kao i pomenutim Ixus-ima, a ima veći senzor i prilično kvalitetne fotografije pravi.
    VLADAN P likes this.

Član od
    9.10.2010.
    Lajkovi
    7987
    Reputacioni uticaj
    231

Malo je skuplji S110 od ovih ixusa, i dobar je to aparat. Ali realno, ni jedan aparat nece tek tako napraviti najkvalitetniju fotografiju, ukljucis, skljocnes i to je to...
    S110 ima bolje "fotografske" karakteristike na papiru, veci senzor, brze slika, vecu ISO vrednost, ali dosta ljudi slika na automatskom podesavanju pa pune i ne gleda sve to, a aparat na automatskom prosto ne moze da izvuce maksimum...
    Sa druge strane, Ixus 255 je manji, tanji, ima bolji makro, i malo bolji zoom. Pravi zaista lepe fotografije, i mislim da i 255-ca ima opciju uparivanja sa android telefonom preko wi-fi i brzo prebacivanje fotohrafija. Kada se na to doda cena, ixus nije ni malo losa kupovina.
    Ja ako bih hteo maksimum, odlucio bih se ua canon G9/10, ali oni se ne uklapaju u to sto kolegi treba...

Koliko ja gresim kada kucam na ovom taču..
    Poslednja ispravka: RUS (9.12.2014. u 15:57)

Član
    Član od
    16.1.2011.
    Lajkovi
    1595
    Reputacioni uticaj
    26

Za kompakta, uzmete IXUS za koji imate para i to je to. Zaboravite megapiksele, a još pre "zumove" to ne znači ništa, više NIJE bolje.

Bolje veći senzor nego više megapiksela, bolje veća blenda i kvalitetnija optika od "ikseva zuma".
    VLADAN P and MMario like this.

Stariji član Avatar korisnika himmelstrider
    Član od
    25.9.2013.
    Lajkovi
    516
    Reputacioni uticaj
    23

Odavno nisam u kontaktu sa fotoaparatima, ali moram da ti pomenem neka moja shvatanja. Za pare necu nista da ti pricam, znam kako je... ali sto se kompaktnosti tice, osim ako ti nije bas, bas presudna bolje je da uzmes malo veci fotoaparat ako ima bolje karakteristike. Slabiji fotoaparat nece slikati bolje nikad, a veci fotoaparat ce (ako je vredan dimenzija) slikati dobro, a nosices ga u torbici, dzepu od duksa, futrolici ili nebitno vec.

A da, megapikseli su veoma malo bitni. Zum jos manje, i profesionalni fotografi preporucuju da je najbolje da se priblizis objektu koji slikas, pre nego da se igras sa zumom.
    "Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."

Slične teme

1. Chat
    By milan zmaj in forum Ankete
    Odgovora: 20
    Poslednja poruka: 2.1.2012., 15:01

Tags for this Thread

Bookmarks sajtovi

Vaš status

• Ne možete postavljati teme
  • Ne možete odgovarati na poruke
  • Ne možete slati priloge uz poruke
  • Ne možete prepravljati svoje poruke