Evo sto kazu ljudi koji znaju.Ako si na ovo mislio.Ja se odmah sjetio reklame kada se tip u Levi'su baca u kadu.Izgleda da stvarno radi ;-)
http://www.primermagazine.com/2012/s...-501-stf-jeans
Evo sto kazu ljudi koji znaju.Ako si na ovo mislio.Ja se odmah sjetio reklame kada se tip u Levi'su baca u kadu.Izgleda da stvarno radi ;-)
http://www.primermagazine.com/2012/s...-501-stf-jeans
Radi ali samo sa 501. One nisu tretirane hemijski kako se ne bi skupljale pri pranju, za razliku od skoro svih ostalih farmerki...
Ruku na srce, ja imam dva para farmerki koje posle pranja u butinama stegnu kao lude, i treba vremena da ih razbijem. Probaj, ne kosta te nista.
"Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."
E ove su Levi's ali 511, iz one kolekcije Water Less. Ja sam mislio nesto bez odlaska kod krojaca, na ovako neki nacin.
Napravi, uzmi, otmi ili prevari nece doci sami dinari ni euri i kidaj grebi celog sebe upotrebi i u zivot se usmeri, ali nemoj sebi!
Jedino voda skuplja garderobu (i otvoreni plamen ako je u pitanju suskavac). Mozes da probas da ih obesis na nesto tako da deo nogavica koji zelis da skratis bude u vodi preko noci, nista te ne kosta... Hladna voda i izvrnes naopacke, da slucajno ne izbledi deo koji je u vodi. Meni su licno skoro sve farmerke kad se operu tesne u butinama, a posle nekog nosenja se oslobode - a spadaju u one sto se ne skupljaju, tretirane su necim.
Da ti jos jednom naglasim, moze da se desi i da se napravi linija u nijansi do nivoa do kojeg je bila voda. Dobro razmisli i raspitaj se, da ih ne unistis. A, s druge strane mozes i cele da ih udavis u vodu celu noc, pa obuces - nek se sire gde im je tesno
Poslednja ispravka: himmelstrider (2.5.2015. u 16:51)
"Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."
Pa to, bolje mi je cele ubaciti, znaci samo hladna voda? A ono zaledjivanje farmerica, da li bi to uspelo? I koliko bi dugo drzalo to, posle koliko vremena bi se rasirile i vratile u normalnom stanju, ako se uopste rasire posle?
Napravi, uzmi, otmi ili prevari nece doci sami dinari ni euri i kidaj grebi celog sebe upotrebi i u zivot se usmeri, ali nemoj sebi!
Hladna voda cisto da ne otpuste boju, nema drugog razloga. Za zaledjivanje ne znam sa farmericama, ali golmanske rukavice, steznici i patike samo prestanu da smrde, ne skupe se uopste. Nisam siguran da funkcionise. A koliko ce trajati... Tesko je reci, ako ih nista ne siri u nogavicama nema nikakvog razloga da se sire u tom delu
Nisam stručan za krojenje, prekrajanje i sl. ali trebalo bi da je opšte poznato da se zaleđivanjem garderobe ne postiže ništa pametno. Jedino što se postigne jeste zaleđivanje vlakana i njihovo pucanje. Verovatno ima ljudi kojima su se farmerke (ili neki drugi komad garderobe) zaledile na štriku u kasnu jesen kada predveče naglo padnu temperature. Tada garderoba bude kao komad kartona i kada se voda odledi i osuši ništa ne bude skupljeno ali se dok je garderoba zaleđena mora biti pažljiv jer zaleđena vlakna lako pucaju i oštećuju se tkanina.
Poslednja ispravka: skydrummer (2.5.2015. u 19:26)
To za zaledjivanje sam pitao, da li slucajno moze tako, ali ovo sa hladnom vodom izgleda kao prava stvar, moram da probam to, nista ne skodi ako ubacim dva para odjednom?
Ništa im neće hladna voda- pa kako bi se prale!? Bilo šta od pamuka sa skuplja na pranju. Za zaleđivanje ja Sky u pravu.
Hladna voda nikako ne bi smela da im skodi - ako im bude skodila, onda su iz Nigerije. A zaledjivanje definitivno nemoj da probas, posto je sasvim sigurno da neces da imas nikakve koristi, a mozes da imas stetu.
Bookmarks sajtovi