Ako može pomoć, nije mi jasno .
Pročitam u Terminologija o satovima šta je PVD premaz,
ali mi i dalje nije jasno oko odbijanja svetlosti, a vidim da i moj sat to radi.
Može objašnjenje?
Očigledno mi pristaje nick name, još moram da učim,
a tako naivno i ishitreno sam pomislio da znam nešto o satovima .
PVD je premaz na kucistu sata, crn, obicno je mat i nema odbijanja svetlosti. Izgleda besno, ali mu je mana sto je prakticno polivinil, tako da svaki kontakt sa zidom i metalom ostaje kao bolni podsetnik u vidu debele ogrebotine koja otkriva metal ispod... i pravi ogroman kontrast, da ne kazem istera oci.
Sto se odbijanja svetla tice, nisam siguran mislis li na kuciste ili staklo?
"Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."
Konkretno na ovoj slici koju sam postavio u gornjem postu,
šta je izazvalo odbitak svetlosti, staklo (ja laički mislim da je staklo krivac) ili PVD?
To mi nije jasno.
PVD je neprovidni premaz za kuciste, i nema nikakve veze sa staklom. Staklo odbija svetlost, kao i svako drugo, a postoje premazi posebno za staklo, i zovu ih prosto "antirefleksivni" premaz.
"Vecina drustva zna sta je amortizer, sta je gibanj, sta je obarac, snajperski nisan... samo ja znam kako oni rade, i samo ja konstantno ucenje o tome vidim kao normalno."
OK, hvala na odgovoru, tako sam i mislio.
Kolega u postu ispod slike napisao da je to mana PVDa, pa sam pomislio da taj premaz odbija svetlo.
Hvala još jednom .
Taman posla Kolega je mislio na ogrebotinu na ivici sata, tu mozes i da vidis glavnu manu PVD-a
Kolega nesto mi tu nije jasno.....ovaj Casio na slici nema veze sa PVD-om....ili si ti oznaku PVD nadodao.....ovo je obicno ss kuciste. Ni na bezelu nije PVD, nego samo boja koja se nanosi....malo ugooglaj sta je to PVD tehnika zastite kucista.
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Ja sam dodao, misleći samo za primer, nisam ni guglao ima li konkretan model premaz ili ne.
Mislio sam pošto piše da je crne boje, pa ako je bezel crn a ostatak kućišta ne,
da li to znači da je samo bezel presvučen PVD premazom a ostatak kućišta ne?
Ili ako je celo kućište mat crno onda to znači da je premazano, to me zanimalo samo.
Slika Casia je samo primer, nisam mislio konkretno za njega.
Izguglaću, hvala.
Bookmarks sajtovi