39Likes
-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 16
Olovke
Želim da otvorim temu o olovkama i penkalima jer verujem da mnogi od vas poput mene vole i druge muške "modne" detalje kao što su heijske olovke i penkala.
Posedujem nekoliko stvarno lepih primeraka pa ću izbaciti fotografije ovih dana čim ih budem uslikao.
-
Re: olovke
Jaksha, ajd' molim te postavi slike zaista me zanima kako izgledaju. Ja zaista volim kvalitetne hemijske olovke, ali da budem iskren i ne razumem se toliko u to, pa mi je svaka preporuka dobrodošla.
U svakom slučaju zanimljiva tema
Pozdrav,
V.S.
-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 17
Pozz svima!
Kada bolje razmislim, jeste bas tako... U vecini slucajeva imam problem da kupim poklon drugarima (muskim osobama), pa se onda odlucim za klasiku: neku kvalitetnu olovku ili npr kvalitetniji upaljac (ako je pusac) i sl ...
Podrzavam ovu temu i mislim da ce biti korisna (makar kao za gore navedene situacije - poklone, ili ako kupujemo za sebe).
Pozz jos jednom!
-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 16
-
Ja recimo nisam zadovoljan Parkerom, uopšte. Imao sam dva naliv pera i jednu hemijsku, nimalo jeftini nisu bili u trenutku kada sam ih ja kupovao. Jedno refil naliv pero još uvek imam, dok mi je drugo ukradeno mada sa istim nisam ni bio zadovoljan pa je možda i bolje što je tako. Jednostavno, tinta je često znala da procuri i to je predstavljalo pravu gnjavažu. Sa hemijskom nikada nisam bio preterano zadovoljan, očekivao sam više od skupe hemijske a praktično dobio kvalitet jedne prosečne hemijske olovke koja danas može da se kupi za 150 dinara.
[offtopic]
Obzirom da sam do 1991. živeo u Sloveniji i tamo pohađao osnovnu školu, interesantno je reći da su tamo još od 1. razreda insistirali da učenici koriste naliv pera prilikom pisanja. Ovde to nikada nisam imao prilike da vidim. A pisati sa njim je pravo zadovoljstvo, pogotovo kada se navikneš, tada hemijska olovka postaje prošlost.
[/offtopic]
No i tu je situacija kao i sa satovima, ako želiš kvalitetan proizvod, platićeš ga pošteno a dati 200 ili više € na naliv pero je ipak previše.
Pozdrav
-
Banned
- Reputacioni uticaj
- 0
Naliv pera su super stvar,ali je problem sto su ih hemijske potisnule.Doduse pisati naliv perom iziskuje malo manje pritiskanja,nego hemijskom,jednostavno ruka treba da klizi.
Ja sam u osnovnoj skoli,sada vec dalekih sedamdesetih godina,svaki pismeni iz maternjeg jezika morao da pisem penkalom,sto mi nije predstavljalo problem,pa sam ih loristio i mimo toga.
Sada mi jre posao takav da ih vise ne koristim,pa sam kao i vecina presao na hemijske.Imam par lepih komada,pa cu kada budem imao vremena,okaciti slike.
-
Član
- Reputacioni uticaj
- 16
Kao sto rece Vladan vec, zanimljiva tema.. Ja nemam naviku pisanja naliv perom, a i hemijsku upotrebljavam samo kada situacija to zahteva.. Sto ne znaci da ne volim da vidim ili posedujem lepu olovku! Naprotiv, veliki sam ljubitelj tehnickih olovki! I sam imam nekoliko zaista kvalitetnih i lepih primeraka! Pa ako nekog interesuje, postovacu slike..?
I da se nadovezem samo na off koji je dragon pomenuo u prethodnom postu, kada sam ja pohadjao prvi razred bio je pokusaj neke ,,reforma skolstva,, gde su od nas takodje zahtevali da pisem naliv perom ili rolerima! Ali cisto iz razloga, kako su nam nastavnici rekli, da bi se navikli da pravimo manje gresaka i ne koristimo gumicu tako cesto. I to je trajalo samo prvi razred i deo drugog, kasnije su odustali od toga..
Pozdrav..
-
Mlađi član
- Reputacioni uticaj
- 16
Postavite slike ako vas ne mrzi pošto stvarno volim da ih vidim.A što se tiče škole i naliv pera i ovde u Srbiji smo kao što neko reče morali da radimo pismene zadatke.Pozdrav
-
Jaksha, gde uglavnom kupuješ olovke? Zainteresovan sam recimo za te Cross, ali ih nigde nisam video u prodaji. Inače malo sam razgledao po Internetu modele proizvođača Alfred Dunhill, Cartier i Montblanc i nisam našao ni jednu jeftniniju od 250$ što mi je ipak puno za olovku. Sa druge strane sam zainteresovan da platim 50$ za neku kvalitetnu olovku, pa sam te zbog toga i pitao za Cross.
Inače ja sam u osnovnoj školi pisao samo pismene zadatke naliv perom. Naliv pero je inače super za pisanje, ali ipak malo nepraktično, tako da zapravo preferiram hemijske olovke koje praktično klize po papiru prilikom pisanja. Pisanje takvim olovkama je pravo uživanje.
Takođe me zanima gde kupuješ patrone za te hemijske olovke, koliko je to komplikovano naći, i koliko je skupo?
Inače moram da kažem da u poslednje vreme izbegavam pisanje olovkom, i sve što mogu prebacujem u elektronski oblik, ali je pisanje olovkom i dalje nezamenljivo prilikom sastanaka.
Pozdrav,
V.S.
-
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi