Dodace sigurno.
To je uobicajeno za nove zemlje u sistemu.
Dodace sigurno.
To je uobicajeno za nove zemlje u sistemu.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Jedna lepa vest danas. Medjutim paznju mi je skrenulo i nesto drugo...
„Пејпал” коначно стигао у Србију : Дигитални свет : Спектар : ПОЛИТИКАЗа вредности веће од 50 евра, на царинску основу (цена плус поштарина) обрачунава се царина од 10 одсто, плус ПДВ на оцарињени износ (углавном 20 одсто), што значи да би чизме од 100 евра, уз транспорт плаћен 10 евра, коштале на кућном прагу 145 евра.
Dakle izgleda zvanicna granica nije onih 70e, i carina i PDV se placaju i na postarinu
Nije to nista novo, oduvek su se placali carina i PDV na cenu robe+postarinu.
Ako je vrednost robe manja od 50 € onda ne bi trebalo da uzimaju u obzir postarinu. Ako je preko onda postarina ulazi u obracun. Naravno, bice sumnjivo ako recimo sat kosta 48 € a postarina 250 €.
Limit 70 € je za nekomercijalne posiljke od fizickog lica (ako tako nesto postoji a da ti nije rodbina).
Ko je ranije imao PP nalog na neku drugu zemlju, slobodno zatvorite nalog. Onda otvorite nalog na Srbiju, možete da upotrebite svoju staru email adresu. Ko ima i eBay nalog, može da linkuje svoj novi PP nalog sa eBay nalogom. Bitno je i da verifikujete karticu, tako što ćete ukucati broj iz opisa transakcije kada vam skinu 1.5EUR. Broj ćete saznati iz izvoda, online bankinga ili ako pozovete banku, nije teško.
Sve ovo sam odradio danas bez problema.
Sad mi baš ništa nije jasno... Otkud sad taj limit od 50€?
"bolje čitav život biti milijunaš, nego jedan dan siromah..."
Taj limit nema veze sa paypal sistemom, on je bio tu i ranije.
Roba cija vrednost ne prelazi 50e ne podleze carinjenju, a sve preko se carini.
Znam to, samo sam bio ubeđen da je limit 70€
"bolje čitav život biti milijunaš, nego jedan dan siromah..."
Iskreno da ti kazem i ja sam bio ubedjen da je toliko, ali nazalost nije
To je bilo i ranije za online kupovine. Carini ne podleže plaćanje usluga, kao npr. hotela, avionskih karata i slično.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Bookmarks sajtovi