I sta smo zakljucili? Ima mnogo mogucnosti za podesavanje tacnog vremena. I sve daju razlicita vremena! Sta smo rekli, koja opcija daje tacno vreme?
Pozdrav svima
I sta smo zakljucili? Ima mnogo mogucnosti za podesavanje tacnog vremena. I sve daju razlicita vremena! Sta smo rekli, koja opcija daje tacno vreme?
Pozdrav svima
Imam na kompu neki programčić koji sinkronizira vrijeme na pcju sa nekim NISTovim NTP serverom (čuči mi u treju pa se svakih sat vremena sinkronizira ako sam na netu), onda po PCju naštimam ručni sat.
Inače ručni sat "gurnem naprijed" za 10 sekundi
Neznam zašto, ali tako radim već godinama.
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Po drugom dnevniku
Podešavam ga po satu na TV-u.
Ili 95, ili po računaru
Ili po računaru koji je prethodno sinhronizovan sa atomskim satom, ili ukucam direktno u google time belgrade ili eventualno posetim sledeći sajt.
Pozdrav,
V.S.
Po teletextu RTS 1, nije bi bitno da je sat tačan u sekund, uostalom svi satovi u kući, oni zidni npr. i ne pokazuju sekunde, ali mi je bitno da svi pokazuju, bar približno isto vreme, a kad pogledamo, osim satova, tu su mobilni telefoni, fiksni telefoni sa satom, sat u automobilu, sat na digitronu... Sve u svemu najmanje 10-20 satova u prosečnoj porodici, pod uslovom da u satove ubrajamo i mobilne telefone i sve drugo što sam navela i da svaki član porodice ima samo po jedan sat.
Uskoro se "pomera vreme", pa će biti podešavanja .
"Vazduh trepti, kao da nebo gori. Da, sprema se oluja..."
Bookmarks sajtovi